Visgids wedstrijd 2018, gewonnen in het vaste stokken vak met ruim 17 kilo vis !

26-08-2018 | Vangstverslagen | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is zaterdag 25 augustus als we alweer voor de zestiende editie van de Visgids wedstrijd staan. Deze jaarlijkse goede doelen wedstrijd vissen we dit jaar ook weer in de Urkervaart tussen Tollebeek en Urk. En…. Ondanks het aangekondigde niet fraaie weer valt het prima mee en beleven we weer een succesvolle wedstrijd.
 
Vissen in het vrije hengel vak
Vissen in het vrije hengel vak

 
Heel vroeg in de ochtend, toen het nog pikdonker was, zal menig deelnemer zich afgevraagd hebben waarom hij in vredesnaam zijn bed uit stapt om aan deze wedstrijd deel te nemen. Her en der in het land vallen gestaag nogal wat pittige regenbuien. Toch, als we aan komen bij Camping het Urkerbos, regent het nog wel wat maar valt het alles mee. Dat zal ook de rest van de dag zijn. Wel wat buien, maar vooral ook veel opklaringen, zon en heerlijk weer.
 
Af en toe kwam er een bui over
Af en toe kwam er een bui over

 

Vissen

Zoals elk jaar vissen we voor een goed doel. Dit jaar is dat DCN Geleidehonden. Dat is mede een reden waarom de opkomst van deelnemers gerelateerd aan de aanmeldingen nog prima is. Slechts twee mensen komen niet opdagen en dat is niets meer of minder dan andere jaren. Met 65 deelnemers hebben we weliswaar een wat tegenvallende opkomst maar met dit aantal kunnen we zeker nog een leuke opbrengst halen. We vissen in één vaste stokken vak en twee vrije hengel vakken. Vooraf werden drie vrije hengel vakken aangekondigd, maar gezien het lagere aantal inschrijvingen hebben we dit weer naar twee terug gebracht om het voor de vissers wat interessanter te maken. Tijdens ons rondje langs de vissers blijkt al snel dat er best leuk gevangen wordt. Iedereen heeft actie en vangt vis. Wel valt op dat, in tegenstelling tot voorgaande jaren, het aantal mooie brasems wat achterblijft. Er wordt een flink aantal, maar wel kleine vis gevangen. Dat geldt zowel voor de vaste- als de vrije hengelvakken.
 
Veel kleine vis moest het doen vandaag
Veel kleine vis moest het doen vandaag

 

Uitslagen

De uitslagen van de eerste deelnemers zie je hier onderaan dit artikel. Maar wat we vooraf, eigenlijk nog tijdens de wedstrijd, niet verwacht hadden, gebeurt toch. De winnaar komt uit het vaste stokken vak en pakt zelfs de pot met ruim 17 kilo. Gezien de flinke hoeveelheid kleine vis is dat een prestatie van formaat te noemen. Ook het feit dat de meeste vis uit het vaste stokken deel komt is bijzonder. Meestal wordt de boel beslist bij de vrije hengel vissers. Dit jaar niet dus. Zo zie je maar weer: Het blijft vissen.
 
Veel kleine vis moest het doen vandaag
Veel kleine vis moest het doen vandaag

 

Geleidehond in opleiding aanwezig

Meestal zijn onze goede doelen voor een grotere organisatie en staan ze wat verder weg. Dit jaar visten we voor DCN Geleidehonden. Een kleine, nog jonge geleidehondenschool. Daardoor was het mogelijk dit goede doel wat dichter bij de deelnemers te brengen. Ten eerste is afgelopen tijd meer malen een update geplaatst over de vorderingen van onze wedstrijdmascotte Noa. Hoe gaat het met haar tijdens de opleiding tot geleidehond? Lees er meer over op onze site. Vandaag was Noa ook met haar baasje aanwezig in de kantine van de Camping. Tijdens de verloting en de prijsuitreiking was Jannie er met Noa en kon iedereen even met haar kennismaken en alles vragen over het fenomeen geleidehond. Natuurlijk won Noa ook nog een prijs bij de verloting, een zak met 100 hondenstaafjes.
 
Vissen in het vaste hengel vak
Vissen in het vaste hengel vak

 
Noa was als onze mascotte vandaag aanwezig bij de verloting en prijsuitreiking
Noa was als onze mascotte vandaag aanwezig bij de verloting en prijsuitreiking

 

Uitslag en opbrengst

Hieronder lees je zoals beloofd de uitslag van de eerste tien deelnemers. De andere, misschien wel belangrijkste uitslag, willen we jullie natuurlijk ook niet onthouden.
Deze keer heeft de wedstrijd na aftrek van de kosten en het prijzengeld ruim  €1000,--  opgebracht voor het werk van Stichting DCN Geleidehonden.
 
Dan hier de uitslag op een rij. Niet zoals tijdens de prijsuitreiking gedaan is per vak, maar op volgorde van de eerste tien best scorenden. Zo kan iedereen zien wat er zoal gevangen is door de beste vissers van vandaag:
 
 
  1. D. Valstar17.150 gramvaste stok
  2. B. Windhouwer12.520 gramvaste stok
  3. S. Vallen10.800 gramvrije hengel
  4. R. Boeve10.400 gramvaste stok
  5. G. Timmer9.950 gramvaste stok
  6. Joop Jansen9.745 gramvaste stok
  7. A. Beens9.740 gramvrije hengel
  8. J. Veldhuizen9.560 gramvrije hengel
  9. Th. Pelgrim9.500 gramvaste stok
  10. E. van der Kamp7.440 gramvrije hengel
 
 
Natuurlijk wint Noa ook nog een prijs
Natuurlijk wint Noa ook nog een prijs

 
 

Deel deze pagina