NEDERLAND WINNAAR EERSTE WERELDKAMPIOENSCHAP FEEDERVISSEN VOOR KORPSEN

03-04-2017 | Vangstverslagen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Het eerste WK Feedervissen voor korpsen - gehouden in Spanje, Valencia - is zondagmiddag 2 april een prooi voor Nederland geworden. Na een sterk optreden op zaterdag, wist de ploeg van succescoach bondscoach Jan van Schendel met vier punten voorsprong de klus te klaren in het tweede bedrijf. Een ongekende prestatie zo aan het begin van het visseizoen.
 
Het winnende team
Het winnende team
Het PRESTON/Sportvisserij Nederland-team bestond tijdens dit WK uit Marcel Boel, Ben van Ek, Jan Willem Plekkenpol, John Vallenduuk en Edwin Timmer. Vier van de vijf deelnemers konden per wedstrijddag worden opgesteld. Dat de overwinning een teamprestatie was, bleek wel uit het individuele eindklassement. De eerste Nederlander op die lijst was John Vallenduuk op plaats vier. 
 
Engeland bleek - zoals eigenlijk tijdens iedere internationale wedstrijd - de grootste belager. Maar door een tactisch plan waarbij het laatste kwartier van de wedstrijd cruciaal bleek, werd uiteindelijk de overwinning uit het vuur gesleept. "Aan de overkant van het kanaal hebben we gedurende de wedstrijd een voerplek opgebouwd. Vijftien minuten voor tijd zijn we volle bak op die plek gaan vissen. We stonden in aantallen namelijk enkele vissen achter. Dit bleek te werken, want met onder andere een karper van twee kilo liep Marcel Boel nog vier wedstrijdpunten in", legt bankrunner Arnout van de Stadt uit.
Marcel Boel met zijn vangst
Marcel Boel met zijn vangst

 
Nederland werd tijdens de prijsuitreiking in Valencia gehuldigd als de eerste Wereldkampioen Feedervissen voor Korpsen. Deze teamwedstrijd is dit jaar voor het eerst geïntroduceerd door de internationale visbond CIPS/FIPS. Een memorabele overwinning dus. Vandaag keert de ploeg huiswaarts.
 
 

Deel deze pagina