Snoekers op witvis

02-11-2014 | Vangstverslagen | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Vandaag viste Bert mee uit de boot. Van tevoren spraken we over wat we wilden gaan doen. Gelet op de verwachtte wind besloten we de gracht te verkiezen. Witvis moet het worden, want Bert kent wel de verhalen, maar nog niet de praktijk van deze visserij. Maar snel eens proberen dus.
Natuurlijk vang je merendeels kleine exemplaren
Natuurlijk vang je merendeels kleine exemplaren

 
Maar omdat het snoekbloed kruipt waar het niet gaan kan, varen we trollend de grachten in. Helaas levert dit geen roofvis op. En…. Laat ik maar gelijk duidelijk zijn, ook op de terugweg vangen we geen snoek. Dan hebben we er aasvissen aan die we gedurende de dag gevangen hebben, maar ook die verleiden geen rovers vandaag.
 

Mooie najaars voorns
Mooie najaars voorns
Veel voorn

Zoals gezegd lukte het wel op witvis. We konden immers aasvissen inzetten op de terugweg….. Bert ving de ene na de andere voorn, waarvan een aantal echt mooie exemplaren. Voorns van zo rond 30 cm zijn toch echt mooie voorns te noemen. Ook baars en roofblei, Berts eerste(!!!) kwamen tijdelijk aan boord. Aan het einde zetten we een baars en een kolblei in als aasvis en in totaal vingen we vandaag 5 vissoorten. Wat wel altijd lastig is in het najaar is de grote hoeveelheid bladeren in het water. Lastig voor je visserij, maar ze waaien ook overal in; in je tas, in de boot, overal vind je in de loop van de dag bladeren.
In de herfst heb je veel last van drijvende bladeren
In de herfst heb je veel last van drijvende bladeren

 

50 cm brasem, mooi, maar niet de enige van dit formaat vandaag
50 cm brasem, mooi, maar niet de enige van dit formaat vandaag
Dikke brasem

Ook de brasem liet zich niet onbetuigd. Ving Bert eerst enkele leuke vissen van zo 35 cm, na een tijdje meldden zich ook de dikkere vissen. Eerst één van 50 cm, later gevolgd door een vis van 51 cm. Prachtige sport aan een vast stokkie met dunne lijn en een licht winkle pickertje. Niet in de laatste plaats door het belachelijk zachte en heerlijke weer was ook dit weer een dag om in te lijsten.
Een schitterende brasem van 51 cm
Een schitterende brasem van 51 cm

 

Deel deze pagina