Visgids zoetwater wedstrijd weer een groot succes

20-09-2014 | Vangstverslagen | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Alweer voor de 12e keer werd vandaag de Visgids zoetwaterwedstrijd in Zwolle gevist. Nieuw dit jaar is dat er naast het parcours langs het Zwolle-IJsselkanaal met de vaste hengel nu ook een parcours is langs het Zwarte Water voor de vrije hengel. Op meerdere punten een schot in de roos.
 

Veel aanmeldingen en veel vis

Het parcours langs het Zwarte Water voor de vrije hengel
Het parcours langs het Zwarte Water voor de vrije hengel
Het maximaal aantal deelnemers aan het Zwarte Water werd nagenoeg gehaald. Een unicum omdat het aantal deelnemers de laatste jaren alleen maar af nam.
Parcours aan het Zwolle-IJsselkanaal voor de vaste stok
Parcours aan het Zwolle-IJsselkanaal voor de vaste stok
In het kanaal voor de vaste stok was de deelname helaas minder dan een derde deel van het mogelijk aantal plekken. Ook in de resultaten zat een groot verschil. In het kanaal moest de winnaar het met enkele kilo’s stellen, terwijl de winnaar op het Zwarte Water met zijn feeder meer dan 17 kilo vis aan de kant bracht.
 

Prijzentafel

De uiteindelijke winnaar, Richard Wijzenbroek, ging er met de geldprijs vandoor. Maar op de tafel waren nog veel meer mooie prijzen te vinden. Een paar schitterende feeders zoals de Shimano Ultegra heavy feeder 120 gram of de Sensas Longcast feeder 120 gram. Beiden hengels in de prijsklasse van rond of boven de €200,--. Ook leefnetten, paraplu’s, een zitkist en vele andere prijzen waren te winnen. Voorafgaande aan de trekking vond de verloting plaats met altijd weer leuke hengelsport prijzen. Klapper dit jaar was de hoofdprijs in de verloting met een Shimano Exage match hengel die een winkelwaarde van ruim €400,--  vertegenwoordigt. De vissers die vandaag minder fortuinlijk visten konden hier dus nog hun geluk beproeven.
 

Jelle redt de inkomsten

Door een aantal onvoorziene omstandigheden waren er dit jaar minder prijzen dan andere jaren. Dit heeft de organisatie gecompenseerd door zelf een aantal duurdere prijzen te kopen. Hierdoor is de opbrengst van de wedstrijd dit keer lager. Echter Jelle Oosterveen, onze jongste deelnemers, redt de inkomsten door zeer verdienstelijk de lotenverkoop ter hand te nemen. Hij doet dat zoals gezegd zeer goed en ontvangt uit handen van de organisatie een prachtige gevoerde fleecejas met een geborduurde barbeel erop. Jelle, het is je van harte gegund.
Jelle Oosterveen met zijn gevoerde fleecejas, voorzien van een barbeel borduring
Jelle Oosterveen met zijn gevoerde fleecejas, voorzien van een barbeel borduring

 
Volgend jaar opnieuw, en zeker weer met de vrije hengel als optie. Dat is zowel organisatie als vissers uitstekend bevallen.
Mede organisator Wim Stoel doet zijn best aan het Zwarte Water
Mede organisator Wim Stoel doet zijn best aan het Zwarte Water

 

Deel deze pagina