Een barbeel voor Dick

24-08-2014 | Vangstverslagen | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is alweer een tijdje terug dat wij beiden een barbeel vingen. Het moest dus maar weer eens gebeuren, maar ja, het blijft vissen. Je kunt het niet afdwingen.
Beginnen met koffie en koek
Beginnen met koffie en koek
De IJssel is het meest logische water in de buurt voor de barbeel dus daarheen dan maar. Dick neemt de gok en richt zich met een feeder hengel geaasd met een harde pellet uitsluitend op die ene aanbeet. Ik ben te ongedurig en wil niet 98% van de tijd besteden aan wachten. Ik vis dus met meer gangbaar witvis aas zoals maden, mais en een combi daarvan.
 

Vangsten

Ik vang met enige regelmaat mijn visje, bestaande uit enkele leuke brasems, niet groot, maar toch en een serietje voorns. Er komt ook nog een niet te grote winde langs. En natuurlijk de onvermijdelijke grondels. Al niet meer weg te denken uit de witvisserij, zeker niet als je de IJssel verkiest. Vooral met dat gangbare aas zijn die beestjes niet te missen. Dick krijgt geen enkele aanbeet, zelfs niet van andere witvis.
 

Het einde

Tegen het einde van de dag, het is tegen 18.00 uur, besluiten we te vertrekken. Ik ben al aan het opruimen, evenals Dick, maar Dick verkiest het om in elk geval zijn hengel zo lang mogelijk in het water te houden. Je weet maar nooit.
Hoog houden is belangrijk als 'ie vlak bij de kant komt
Hoog houden is belangrijk als 'ie vlak bij de kant komt
En dat doorzetten wordt beloond. In eens hoor ik Dick naast me enkele niet voor herhaling geschikte termen bezigen. Ik hoor ook zijn hengel kletteren. Ja, die werd van de steun getrokken. En dan ineens, dan staat Dick met een kromme hengel inderdaad een barbeel te drillen. Geweldig zo’n toegift aan het einde van de dag. En maar weer eens het bewijs dat barbeel zich vaak tegen deze tijd laat vangen. Een mooie afsluiting van alweer een leuke visdag aan de IJssel.


Barbeel moet je eerst in het net laten bij komen voordat je hem weer laat gaan
Barbeel moet je eerst in het net laten bij komen voordat je hem weer laat gaan

 

Deel deze pagina