De paaitrek loopt ten einde

07-05-2014 | Vangstverslagen | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Rond 08.45 uur rijdt de auto van Gert Jan mijn oprit op en kan het “feest” beginnen. Spullen in de auto en we rijden richting boot stalling. Het is nog gesloten tijd voor de roofvis aassoorten dus gaan we op de witvis. Gezien het weer gaan we niet naar de IJssel zoals eerder bedacht, maar we kiezen voor de Vecht.
 
Onderweg komen we Dick tegen en we besluiten met elkaar te gaan vissen.
Dick heeft zijn boot geparkeerd en vist met de vaste hengel
Dick heeft zijn boot geparkeerd en vist met de vaste hengel
Samen varen we naar de Vecht en “parkeren” onze boten aan de staken bij “De Doorn”. De echte paai trek is alweer voorbij, maar na korte tijd weet Dick toch zijn eerste voorn te vangen. Dat gaat zo nog een tijdje door totdat Gert Jan ook zijn eerste blankvoorn pakt. Dick vist met de vaste stok en Gert Jan met de matchhengel. Ik vis met de feeder, maar kan vandaag geen potten breken. Niet veraf en niet dichtbij. Gert Jan voegt inmiddels een baarsje toe aan de lijst en Dick begint zowaar wat leuke windes te vangen. Exemplaren tot zo’n 40 cm.
Gert Jan vist met de matchhengel
Gert Jan vist met de matchhengel

Regen
Omdat het af en toe flink regent en omdat de vangsten al met al niet zo geweldig zijn besluiten we om na de lunch, die met soep en brood goed geregeld is, te verkassen naar het Zwartewater. Ook hier is het niet geweldig, maar ik weet mijn eigen eer nog te redden door ook blankvoorn binnen boord te brengen. Niet super qua formaat, maar als aasvis zouden ze niet misstaan! Wat voorop staat is dat we weer een uitermate gezellige en lekkere dag buiten hebben gehad.
 

Deel deze pagina