Gesloten seizoen, wat nu?

07-04-2011 | Vangstverslagen | Witvis | Schrijver: Wim van der Meer
vdmeer_thumb_2011We wisten het al snel, dan maar met de feeder. Het is 1 april, de meteorologen voorspellen een dag met goed weer. Genoeg reden om te gaan vissen, maar waarop en vooral waarmee? Sinds gister is het seizoen voor de roofvis gesloten en zullen we onze spreekwoordelijke zeilen moeten gaan bijzetten om een visje te vangen. Nadat ik afgelopen week al met succes op de ijssel had gezeten met de feederhengel, leek het ons een goed plan om dat vandaag dan ook maar te proberen. 10 over 6 de wekker, Toebes opgehaald, materiaal ingeladen en op naar de ijssel.


Hoewel het vandaag een mooie dag was om te vissen, was het daarnaast ook uitermate geschikt weer om de nieuwe barbecue uit te testen, dus deze ging ook mee vergezeld door een partij ‘’BBQ’’ vlees.  Eenmaal aangekomen op de plek bleek dat wij niet de enige vissers waren die het vandaag wilden gaan proberen, binnen een uurtje was vrijwel iedere krib binnen ons gezichtsveld ‘’bemand’’.

Ondertussen waren we driftig bezig een voerplek aan te leggen en ook de eerste 2 hamburgers moesten er aan geloven. Na een klein half uur bood de eerste vis zich aan. Een blankvoorn in perfecte staat! Goed begin maar we hoopten toch ook wel op wat grotere vissen. Rond een uur 10 hadden we al wel een aantal vissen gevangen maar lang niet voldoende.

We besloten te verkassen en wel een kleine 10km stroomopwaarts. Onderweg werd ons vermoeden bevestigd, het was inderdaad langs de gehele ijssel heel erg druk met vissers, wandelaars, fietsers etc. Eenmaal aangekomen op de nieuwe plek was het hier aanzienlijk minder druk en konden we er perfect uit de wind en in de zon zitten. Na het aanleggen van de voerplek begonnen we goed te vangen. De eerste mooie vis was voor toebes, een mooie brasem. Al snel kreeg ikzelf ook een mooie aanbeet en deze resulteerde in een blankvoorn van 39 cm, mooie vis dus! Lekker de hele middag doorgevist en gebarbecued en goed vis gevangen. Rond 4 uur waren we een dikke 25 vissen rijker en ook een kleine 3 kilo de man zwaarder. Wel opvallend was dat we vandaag de vissen allemaal op z'n kop vingen. Een heerlijke dag met mooi weer en goede vangsten.

En de barbecue is ook zeker goedgekeurd en een aanrader voor iedere visser wegens zijn compacte afmetingen en gebruiksvriendelijkheid. Hieronder nog wat foto’s van de vangsten en de barbecue. Voor één ieder een goede vangst gewenst en tot een volgend verslag!

Groeten Wim van der Meer.{gallery}/2011/artikelen/gallery/vdmeer2011_1{/gallery}

Deel deze pagina