Na twee jaar afgelasten weer onze Visgids wedstrijd

20-06-2022 | Vangstverslagen | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
 
Na twee jaar door afgelasting vanwege corona kunnen we dit jaar weer de Visgids wedstrijd organiseren in de Urkervaart. Zaterdag 18 juni en iedereen staat weer op scherp.
 
Al vroeg, heeeeel vroeg, gaat bij menigeen vandaag de wekker. Sommigen moeten er zelfs zo'n 1 uur en 3 kwartier voor rijden maar de meesten komen opdagen. Het is vandaag prachtig weer, misschien zelfs iets te prachtig. Er wordt ons tegen de 30 graden en zonnig weer beloofd. Nou, die 30 is niet gehaald maar het was best warm. Verzamelen in de voor ons nieuwe locatie Café-restaurant De Goede Aanloop in tollebeek en de loting voor de steknummers kan beginnen.
 
Tegenslag
Door dat er nog niet veel wedstrijden zijn gevist in de Urkervaart is lang nog niet overal gemaaid. Dat leidde de dag er voor tot wat last met uitzetten van de stekken. Gevolg is dat de stekken in de diverse vakken soms vrij ver uiteen liggen en dat de nummering niet overal logisch is. Helaas, lastig maar het is dit keer niet anders. Gevolg is ook dat de loting van de steknummers maar daarna ook het op de plek komen van de vissers een beetje rommelig verloopt. Voor het eerst in twintig jaar wat hikjes maar uiteindelijk raakt de ploeg vissers toch aan het water en gaan we vissen.
 
 
Een van de vrije hengel vakken
Een van de vrije hengel vakken

 
 
Vangen
Als we van de organisatie aan het water komen lijkt het of er weinig tot niets gevangen wordt. Klachten over de tijd van het jaar, het klimaat, allerlei veranderingen…… Het zal de meeste wedstrijdvissers niet vreemd in de oren klinken. Toch laat de einduitslag een ander resultaat zien, zie hieronder. Uiteraard geldt dat niet voor iedereen maar de hieronder genoemde uitslagen spreken voor zich en kunnen toch niet barslecht genoemd worden.
 
Pechvogel die toch geluk had
Nadat Bert en ik de overgebleven spullen na de stek loting hadden opgeruimd komt een ontstemde visser binnen. "Ik kan nergens mijn stek vinden". Tja, zoals boven beschreven is het wat rommelig en omdat wij hier zelf niet vandaan komen, zelf de nummers gisteren niet hebben uitgezet en het dus wat lastig is dit keer, kunnen we de man niet veel beter helpen. Samen verlaten we het café. Hij om weer naar het water te gaan, wij om de wedstrijd toeterend op te starten. Later, zo rond half tien, komen we de man weer tegen aan het water. "Ik ben er maar mee gestopt. Ik heb mijn plek gevonden maar daar valt niet te vissen. Allemaal gras en takken waar ik niet omheen kan vissen. Ik stop er mee". Wij wijzen hem een vlakbij liggende lege plek die niet is opgevuld omdat enkele vissers niet zijn komen opdagen. Hij heeft er eigenlijk al geen zin meer in maar besluit dan toch nog maar te gaan vissen.
Na de wedstrijd komt hij terug in het café. D.w.z., als we zelf aan komen zit hij er al. Nee, niet best gevangen maar toch wel gezellig om nog even terug te komen. We hebben ook nog een verloting en dan maar daar je geluk beproeven.
Je voelt 'm al aan komen: De man in kwestie gaat naar huis met de klapper van de verlotingstafel te weten een schitterende zitkist t.w.v. € 400,--,  beschikbaar gesteld door Raven Hengelsport.
 
 
Het vaste stokken vak
Het vaste stokken vak

 
 
Sponsoren
Natuurlijk is onze wedstrijd ook dit jaar weer gesponsord. In willekeurige volgorde hebben Hengelsport Hennie Kruidenier, Raven Hengelsport, Zunnebeld hengelsport, voorhuis Hengelsport en Shimano weer leuk mee gedaan. Speciale vermelding verdient beslist Raven Hengelsport uit Lelystad. Zij sponsorden met dus een zitkist ( ca. € 400) een vaste hengel van 11 meter ( ca. €200), vier waardebonnen van € 50 en nog wat losse mooie prijzen. Werkelijk prachtig.
Overigens is het zo dat wij vanuit onze stichting vrijwel altijd ook zelf prijzen bij kopen om de tafel mooi te vullen. Ook dit jaar is dat weer gedaan waar door we o.a. nog een tweede zitkist van Preston en diverse mooie feederhengels konden aanbieden.
 
Uitslagen
Hieronder lees je de uitslagen van de eerste winnaars per vak.
 
Vak A Vaste Hengel.
1e B de Bruin 8420 gram.
2e D Meinen  7780 gram.
3e B Poelsema 6870 gram.
4e D Valstar 6010 gram.
5e M Bennink 4210 gram.
 
Vak B Vrije Hengel.
1e E Paarhuis 21940 gram (Algemeen winnaar).
2e WJ Kuik 9380 gram.
3e ???? (geen kaart meer).
4e E Yedema 6460 gram.
5e S Mol 5480 gram.
 
Vak C Vrije Hengel.
1e E Loohuis 15740 gram.
2e K Kist 12640 GRAM.
3e M Damhuis 12340 gram.
4e W Stoel 9950 gram.
5e JW Plekkenpol 8330 gram.
 
Vak D Vrije Hengel.
1e H Hup 11880 gram.
2e R Leunk 5420 gram.
3e A Kuil 4710 gram.
4e J Mulder 4410 gram.
5e C Nijland 4160 gram.
 
Als de voortekenen niet bedriegen en we niet weer met allerlei narigheid te maken krijgen, gaan we het volgend jaar natuurlijk weer doen. Tot dan!
 
 
Elders met de vrije hengel
Elders met de vrije hengel

 

Deel deze pagina