The Master aan boord bij Visgids Zwolle

05-10-2018 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Al geruime tijd praten we erover: Een visdag met Dick Langhenkel. Maar nu kwam het er dan toch eindelijk van.
 
Behoorlijk wat baars vandaag
Behoorlijk wat baars vandaag

 
Via de SNB ken ik alweer enige tijd Arjan uit Noord Holland. Hij vertelde me dat hij af en toe vist met Dick Langhenkel. Dick, die met zijn gezondheid aan het tobben is, heeft zijn boot enkele jaren geleden moeten weg doen en kan dus zelf niet meer het water op. Met Arjan gaat hij nog af en toe. Dat bracht mij op het aanbod om Dick een keer mee te nemen op de Zwolse wateren. Vanwege Dicks gezondheid moest dat al enkele keren worden uitgesteld maar nu was het dan toch zover.
 
Gezellig
Arjan meldt zich in de ochtend samen met Dick bij mij voor de deur en samen rijden we naar de boot stalling. Spullen aan boord, traileren en vissen maar. Ook vandaag is het, zoals al zo lang, prachtig weer en de vangsten zijn de afgelopen dagen prima geweest. Het is leuk en ook best bijzonder om The Master, Dick zelf, eens aan boord te hebben. Dick heeft in het verleden veel artikelen en boeken geschreven en ook in diverse hengelsport films geacteerd. Hij kan je dus best e.e.a. vertellen over vissen. Als de vangsten dan ook niet vlotten is het commentaar aan mijn adres natuurlijk niet van de lucht. “Nou Arjan, snap jij dat nou, waarom zouden we eigenlijk een gids moeten inhuren”. Enfin jongens, jullie snappen wel dat de sfeer er goed in zat.
 
Vangen
Maar gelukkig komt er best vis aan boord. Ook vandaag. Vooral baars meldt zich deze dag, de snoek is iets minder fanatiek. Toch weet Dick nog een leuke 85 cm. Lange dame aan boord te brengen. We hebben afgesproken dit kunstje volgend jaar te herhalen. Daar houd ik jullie aan. Van harte welkom!
 
Een mooie snoek van 85 voor Dick, The Master
Een mooie snoek van 85 voor Dick, The Master

 

Deel deze pagina