Snoek en baars voor vader en zoons

03-09-2018 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
 
Het is gezellig aan boord vandaag
Het is gezellig aan boord vandaag

 
De afgelopen zomer stond weken lang in het teken van zeer hoge temperaturen. Ook het water was volgens ons veel te warm om verantwoord op roofvis te gaan vissen. De visdag met Adriaan hebben we dus pas op zaterdag 1 september gepland. Adriaan wilde, samen met zijn broer Reinier, een visdag cadeau doen aan hun vader Ad. Dit vanwege zijn verjaardag. Ze waren al eens eerder in de Biesbosch wezen vissen en wilde het nu wat dichter bij huis proberen in Zwolle.
 
Van tevoren hebben we zoals gebruikelijk telefonisch contact en smeden we de plannen. Negen uur stipt treffen we elkaar aan het water waar we de heren op pikken. Het is vandaag schitterend weer en het water is weer op een aanvaardbare 19,7 graden temperatuur gekomen.
 
De eerste baars is een feit, we zijn van de nul af
De eerste baars is een feit, we zijn van de nul af

 

Eerst van de nul af

Het is altijd een goed gevoel als je tijdens een visdag eerst van de nul af bent. Na overleg besluiten we dat dit met baars moet gebeuren en dus trollen we eerst met wat kleine plugjes over een paar spots heen. Na korte tijd is het inderdaad raak en de eerste baars komt binnen. Niet groot maar we zijn van de nul af. Vol goede moed vissen we verder en al vlot melden zich meer baarzen.
Ook dikkere 30+ baarzen komen vandaag langs
Ook dikkere 30+ baarzen komen vandaag langs
   Zo in de loop van de dag vangen de mannen een aardig aantal baarzen waarvan ook mooie exemplaren die de boot even komen bezichtigen.
 
Een schitterende "hengel vangst"
Een schitterende

 

Hengel

Het is al in de loop van de ochtend als Ad een wat vreemde aanbeet krijgt. Het is niet helemaal duidelijk of hij nu vast zit of dat er toch vis aan zijn aas hangt. Het blijkt toch het eerste te zijn maar datgene waar Ad aan vast zit geeft wel wat mee. Na de nodige vakkundige ondersteuning van onze stuurman Robert blijkt dat er een lijn aan Ads aas zit die om een boei heen gewikkeld zit. Binnenhalen die lijn want losse lijn is niet goed voor het milieu. Aan het ene einde van de lijn zit niets maar aan de andere kant blijkt een complete hengel met molen te zitten. Het spul wat boven komt is in uitstekende staat. Wat het verhaal achter zijn hengel is, daar kom je nooit achter, maar intrigerend is het wel degelijk. Enfin, de eerste goeie vangst is er.
 
Een leuk aantal van dit soort snoekjes
Een leuk aantal van dit soort snoekjes

 

Snoek

De eerste snoek is dan ook al binnen. Ook weer geen grote maar “een platbek is een platbek” aldus Robert en dat is maar al te waar. Niet lang na het “hengel incident” gebeurt er weer wat.
In de dril met een meter vis
In de dril met een meter vis
       Robert houdt even de hengel vast voor Ad en prompt knalt er “iets op”. Robert draagt de hengel weer aan Ad over en die begint aan een mooie dril. Daar komt de vis voor het eerst boven en het blijkt een pracht van een snoek dame te zijn. De spanning stijgt maar gelukkig landen we de vis prima. Onthaken en dan moet Ad er aan geloven. Hij moet op de foto en de vis moet in de kieuwgreep worden vastgehouden. Meten is weten en het lint geeft toch echt een meter+ vis aan. Met 102 cm een prachtig exemplaar!
De vangst van de dag: Een pracht snoek van 102 cm voor Ad
De vangst van de dag: Een pracht snoek van 102 cm voor Ad
     In de loop van de dag komt ook een leuk aantal snoeken de boot van binnen bekijken. Naast deze meter vis vangen we nog diverse wat kleinere vissen maar als we later richting stad varen vergrijpt ook nog een mooie 87 cm lange snoek zich aan het aas.
 
Een dril van een snoek in de stad
Een dril van een snoek in de stad

 
Nog een prachtige snoek van 87 cm, midden in de stad gevangen door Reinier
Nog een prachtige snoek van 87 cm, midden in de stad gevangen door Reinier

 

Kunstaas

Vandaag deden de Salmo Hornet en de kleine maat Pike Fighter het goed op baars en de grotere Pike Fighter en de Salmo Fatso deden voor de snoek goede zaken. Ook een grote shad bracht snoek binnen boord. Al met al was het weer een prachtige dag waarbij we ruime aantallen vissen mochten vangen en waarbij het weer schitterend mee hielp om de dag tot een groot succes te maken. De mannen komen graag nog een keer terug, zo hebben ze aangekondigd.
 

Deel deze pagina