Op roofvis met Jurriaan & Friends

04-07-2018 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Aan het begin van de huidige warme, mooi weer periode gingen wij van Visgids Zwolle op pad met Jurriaan en twee vrienden. De heren wilden graag op roofvis en dan liefst met een beetje afwisseling qua visserij. Ook qua vissoort, maar daarvoor heb je de medewerking van onze geschubde vrienden nodig dus dat blijft afwachten.
 
Het is gezellig druk aan boord.
Het is gezellig druk aan boord.

 
Iets voor negen uur pikken we de mannen op bij de trailerhelling en steken we van wal. Na de nodige Huishoudelijke mededelingen en het invullen van de dagvergunning kan het feest beginnen.
 
Baars
Om zo snel mogelijk van de nul af te raken besluit ik om in elk geval een hengel met een Hornet 5 uit te zetten. We starten met trollen en na niet al te lange tijd meldt zich inderdaad een eerste baars. Niet groot, maar de eerste is binnen. Het is vandaag strak blauw en het beloofd tegen de 26 graden te worden. Het kan nog net met deze watertemperatuur maar het wordt al spannend, zeker als het om snoek gaat.
 
Andere technieken
In de loop van de dag beoefenen wij diverse andere technieken om vis te verleiden. Zo gaan we dropshotten met wormen en zacht plastic aas en ook driftend c.q. met de boegmotor langs veelbelovende stekken varen terwijl de mannen deze stekken uit werpen. Het meeste brengt ons toch het trollen waar we geregeld dan ook weer naar terug keren.
 


 
Snoek
In de loop van de dag verschijnt ook de eerste snoek aan boord. Met drie vissers, onze stuurman Bert en ik zelf is het best druk aan boord, maar gelukkig krijgt iedereen zijn snoek. De drie vrienden vangen elk sowieso snoek, aangevuld met meer en in totaal ook een flinke hand vol baarzen. Hoeveel het er in totaal zijn weet ik niet maar de dubbele cijfers worden gehaald. Tweede helft van de middag haakt Jurriaan nog een echt forse snoek nabij een mooi taluud. Of het aan de grootte van de vis ligt zullen we nooit weten maar na een korte dril kiest snoekmans het hazenpad. Ons met een los wapperend stukje lijn achterlatend. Dat komt niet vaak voor, maar nu was het helaas zover.
 
Al met al hebben we leuk gevangen en was de sfeer prima. De heren komen volgend jaar beslist terug.
 
 
 

Deel deze pagina