Vader & zoon op snoekenjacht in Zwolle

24-10-2017 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma

Het is zondag 15 oktober als vader en zoon Jan en Joost inschepen bij Visgids Zwolle. Rond negen uur treffen we elkaar bij de trailerhelling en kan het feest beginnen. Vandaag is het prachtig weer. Deze paar dagen kenmerken zich door stabiel, zonnig, lekker warm en een klein beetje winderig weer. Heerlijk om op de roofvis te gaan.

 

Vader en zoon
Vader en zoon

 

Begin met een snoek

De heren hebben van tevoren in het overleg wat we samen hadden gevraagd om vandaag te gaan trollen op roofvis met snoek als favoriete doel. Zo gezegd zo gedaan. We beginnen met de gebruikelijke “huishoudelijke mededelingen”. Dan volgt overleg wie met welk kunstaas wil starten en we gaan beginnen. Jan en Joost vissen met aas als de Salmo Fatso 14, Spro BBZ of de Pike Fighter. Zelf knoop ik er een dikke shad aan. Maar gedurende de dag wisselen we uiteraard van aas. De sfeer zit er gelijk goed in als we na een half uurtje trollen bij Joost de korte kreet “ja, ja, ik heb wat” mogen horen. Een vis vergrijpt zich aan zijn Fatso maar laat helaas na enkele seconden al weer los. Even later hangt er wel een vis en dan aan de shad.

Sjoerd drilt de eerste snoek van de dag
Sjoerd drilt de eerste snoek van de dag
Joost neemt de hengel en drilt vakkundig de eerste vis van de dag. Het blijkt een snoek van 86 cm te zijn, een prachtig begin.

 

Sjoerd met de eerste en grootste van vandaag, een snoek van 86 cm
Sjoerd met de eerste en grootste van vandaag, een snoek van 86 cm

 

Baars en snoek als vervolg

Gaandeweg de dag wisselen we zoals gezegd van kunstaas en van stek. We zoeken op het Zwarte Water, op de Vecht en op enkele er naast liggende kolken. Om wat aantallen te scoren besluit ik om het al lang niet meer geheime wapen Salmo Hornet in te zetten. Dat levert gedurende de dag een hand vol baarzen en baarsjes op alsmede een klein snoekje. Niet spectaculair maar wel garantie voor activiteit.

Jan in de dril met een snoek
Jan in de dril met een snoek

 

Jan toont een van de gevangen snoeken
Jan toont een van de gevangen snoeken

 

Al met al sluiten we einde middag deze visdag af met een stuk of wat snoeken en zoals gezegd een redelijk aantal baarzen. Een prachtige dag met redelijke vangsten en een goeie sfeer. De snoeken die we vangen zijn trouwens wel behoorlijk sterk, zo vlak voor de winter.

 

De snoeken zijn sterk vandaag
De snoeken zijn sterk vandaag

Deel deze pagina