Werpend vissen, de sleutel tot succes!!!!

28-09-2011 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Wim Russchen
thumb_russchen_28-09-2011_204x120Vandaag met Martin en Daan het water op. Ik ben te gast bij de Gosenshuisjes aan boord en dat kun je aan de beide mannen wel overlaten. Heerlijk dat je je eigen boot niet mee hoeft te nemen. Scheelt veel werk en tijd. Voordat ik aan boord stap maak ik nog wel even de opmerking dat we vandaag geen snoek gaan vangen, want er rust een vloek op mij. De afgelopen vakantie in Italie 8 keer gevist, geen enkele aanbeet gehad. De laatste 2 keer met Bertus was ook geen succes, dus het wil allemaal niet zo lukken.


Maar een spreekwoord luidt: “De aanhouder wint”, laat dat dan maar een troost voor ons zijn. We liggen vandaag iets later op het water. Om half 1 in de middag zijn we aan het vissen. We besluiten plantenbedden op te gaan zoeken en die uit te gaan werpen. Martin  vist met de grote Swimbait van Spro, Daan met een zelfgemaakte spinnerbait en zelf ben ik aan het gooien met de kleinere swimbait versie van ITT/Bertus. Bij het eerste plantenbed krijgen we helaas geen aanbeten. We besluiten wat te wisselen van kunstaas. Twinlers, Beavertails, en grote shads. We krijgen geen enkele aanbeet.

We gaan verkassen. We zoeken een stuk van het grote water op, waar de wind flink opstaat. Het is even manoeuvreren met de boot, maar uiteindelijk weet Daan de boot netjes tegen de plantenbedden aan te leggen. Het werpen begint opnieuw en het duurt dan ook niet lang of Martin weet de eerste vis van de dag te vangen. Een magere snoek van 94 cm. De snoek heeft een grote kop en is met zijn bek volledig over het stuk kunstaas heen gezwommen. Onvoorstelbaar!!!! Even later is het weer raak voor Martin, een kleinere snoek heeft de BBZ swimbait compleet te pakken genomen. Dat zijn er al 2. Even later is het wederom Martin die een snoek vangt van 92 cm. De BBZ is echt in trek. Een seintje voor Daan om ook een Swimbait aan de speld te hangen, maar helaas de aanbeten bij hem en mij blijven uit. We gooien nog een aantal uren, maar we krijgen geen aanbeten meer. We besluiten even een poosje te gaan trollen, om onze armen even wat rust te gunnen. We krijgen geen enkele aanbeet. Nadat we wat hebben gegeten, besluiten we terug te keren naar onze oude stek. Bij de eerste de beste worp met een spinnerbait, krijg ik een bikkelharde aanbeet. Het is een mooie snoek die de Grinder gepakt heeft. Met een lengte van 87 cm mag ik niet klagen. Ik ben dolgelukkig, want ik begon al een tijdje aan mijzelf te twijfelen. Eindelijk weer eens een snoek. Even later is het weer raak voor Martin. De snoek achtervolgt de Swimbait tot 3 keer toe en bij de vierde keer schuift hij zo over de swimbait heen. We zien het gebeuren. Het beest is sterk en houdt ook van springen. Machtig wat een power!!!! Hier doe je het voor. Daan schiet ondertussen een paar prachtige foto’s.Als het beest is uitgeraasd til ik de snoek aan boord. Met de respectabele lengte van 1.07m mag Martin vandaag absoluut niet klagen. Tsjonge jonge wat een mooie vis. Onze dag is geslaagd.{gallery}/2011/vangstverslagen/gallery/russchenwerpen{/gallery}We besluiten nog een half uurtje te blijven gooien en net als ik denk dat het tijd wordt om iets anders te proberen krijg ik een geweldige aanbeet op mijn spinnerbait. Mijn Seducer Bladerunner hengel gaat krom tot in het handvat. Wow, wat een hengel is dat toch. Een van de mooiste en fijnste hengels die ik in jaren in mijn handen heb gehad. De snoek is sterk en trekt de lijn door het complete plantenbed heen. Ik houd flink druk op de hengel. De snoek duikt nog een paar maal onder de boot, maar uiteindelijk moet hij toegeven dat de visser dit keer slimmer is dan hij. Martin neemt even de hengel van mij over, terwijl ik de snoek aan boord til. Het is een massieve, prachtige vis met een lengte van 1.09m. Tevens een flinke bonus op onzel geslaagde dag. Super! Na een paar mooie foto’s mag het dier terug in het water en zwemt deze terug naar zijn schuilplaats. De handen worden geschud. Geweldig wat een dag. We mogen absoluut niet klagen. Daan weet vandaag helaas geen vis te vangen, maar dat zal de volgende keer wel weer gebeuren. Mannen bedankt!!!

Vr. Gr. “De Rus”

Deel deze pagina