Papa Russchen

30-10-2011 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Wim Russchen
??IMG_8939Mijn vader is afgelopen zaterdag 22 oktober 79 jaar geworden. Nog 1 jaar en dan is deze harde, noeste werker 80 jaar. Ongelooflijk als je kijkt wat hij de afgelopen tijd heeft meegemaakt. 3 weken in het ziekenhuis gelegen, waar hij meer dood dan levend in zijn bed lag. Op dit moment kan hij weer een beetje kan functioneren. De afspraak was zo gemaakt. De ouwe Rus hoefde er niet lang over na te denken toen ik hem vroeg om een dagje mee te gaan vissen.

We vertrekken om 10 uur ’s morgens en om 10.45 ligt de boot te water. We besluiten een watertje te zoeken waar het maximaal 1,5 meter diep is. Dan weet ik bijna zeker dat we een paar snoeken gaan vangen. De snoeken zullen niet heel groot zijn, maar dat maakt niet uit. De sport maakt alles goed.

IMG_8962

IMG_8967

Ik knoop mijn vader een Salmo Fatso van 10 cm aan zijn onderlijn en ik druk hem een spinhengel  in zijn hand. Daar moet hij het vandaag maar mee gaan doen. Mijn vader zit als een prins voor in de boot.  Aan mijn lijn komt een kleine  Swimbait te hangen.  We zijn nog maar net onderweg of mijn vader weet een snoek te vangen. De kleine rakker van 50 cm laat zien dat hij niet voor 1 gat te vangen is. Springen als een gek en draaien als een tol. Mooie sport op de mooie One 2 spinhengel van 15-40 gram. Vakkundig pak ik de snoek in de nek. Even onthaken en snel even een mooie foto van mijn vader. Super! De eerste snoek is een feit.

IMG_8950

IMG_8955

Nou, dat had ik niet hoeven zeggen, want binnen een half uur vangt mijn vader er nog 4. Geweldig de snoeken zijn helemaal los.  Ik mag er tussen door ook nog een paar vangen, maar dan wel op de Fatso. Dit stukje kunstaas willen ze echt graag hebben. We vangen de hele dag door. Op een gegeven moment heeft mijn vader er al 10. Zelf moet ik het doen met 2. Geen probleem. De ouwe Rus moet een leuke dag hebben. Ondertussen blijf ik gelukkig ook mijn visjes vangen. Ik vang zelfs de grootste van de dag. Een snoek van 86 cm. Prachtige vis voor dit water. Om half vier houden we het voor gezien. De teller blijft staan op 24 snoeken. Ongelooflijk!! Dit is mij nog niet eerder overkomen in Nederland. Mijn vader vangt er 13 en zelf heb ik er 11 gevangen. De meeste snoeken zijn tussen de 50 en 70 cm groot. Geweldig wat een dag!! Een dag om niet snel te vergeten en ik ben blij dat ik dat met mijn vader heb mogen beleven.

Vr. Gr. Wim Russchen

Alias “De Rus”

Deel deze pagina