Tropisch vissen in Zwolle; verslag van de jeugd roofvis dag regio Oost

10-09-2023 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
 
 
Zoals elk jaar vist de jeugd ook dit keer weer met visboten mee in Zwolle op roofvis. Vorig jaar was het extreem weer in de vorm van enorm veel en de hele dag regen. Slechter kon het niet worden meldden we toen in het verslag. Klopt, het was aanzienlijk droger dit jaar. Sterker nog, het was nu ook weer extreem weer. Tropisch kun je het gerust noemen. Dat leidde dan ook tot een aanpassing in het programma.
 


 
 
In de week voorafgaand aan de visdag op zondag heb ik regelmatig overleg samen met de vrijwilligers die met hun boot komen om de jeugd mee te nemen. Het is warm, te warm, veel te warm. We moeten de dag maar afblazen. Tja, dat is ook zo wat. Zelfs vanuit België komt een jeugd visser om mee te doen. Dan komt notabene mijn niet vissende vrouw met de oplossing. "Waarom doen jullie niet een halve dag, alleen de ochtend".  En zo gaan we het doen. Voorstellen in de groep bootvissers en iedereen is direct voor. We starten op tijd, maken ook nog wat afspraken over de manier van vissen en de omgang met de vis en laten zodoende de dag in aangepaste vorm toch nog doorgaan.
 
 


 
Toch weer leuk vis
We weten met dit scenario al dat het geen fotogenieke dag zal worden qua grote vissen. Zeker niet qua grote snoeken. Als die al gevangen worden, dan toch zeker niet uitgebreid op de foto. Al met al valt de watertemperatuur nog enigszins mee. Dat komt natuurlijk ook omdat het inmiddels september is met langere nachten en dus meer tijd voor afkoeling. Er wordt vandaag aardig wat baars gevangen maar ook snoek en snoekbaars komen nog langs. Net na 12 uur melden de eerste vissers en booteigenaren zich bij de haven en bij de snackkar van Herman voor de gebruikelijke friet met snack. Normaliter als lunch, nu ook als afsluiter. Dat is maar goed ook want het begint al aardig warm te worden. Al met al hebben we toch nog een geslaagd jeugd gebeuren kunnen neerzetten al is het wat korter dan normaal. In ons verenigingsblad roofvisie lees je naast dit verslag ook nog enkele  notities van een paar bootvissers en hun belevenissen met de jeugd met nog meer foto’s erbij.
 


 
 


 
 


 
 

Deel deze pagina