Belgische roofvis op herhaling

02-09-2023 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
 
Het is eind 2022 als ik een telefoontje krijg van een oude bekende, Stefan. Hij vraagt of hij nog eens mee kan voor een vis dag op roofvis in Zwolle, nu met zijn buurman. Tja, als je de betere tijd zoekt kunnen we het beste in de periode juni t/m oktober doen want dan heb je ook nog een beetje weer. We plannen in eerste instantie iets in juni maar die moet Stefan afbellen want buurman piet kan dan helaas niet.
 
 


 
 
September op het Zwarte Water
Dan verplaatsen naar zaterdag 2 september. De heren moeten een aardig eindje sturen vanuit België en dus is het rond tien uur als ze aan komen en aan boord stappen. Bert en ik hebben de boel al voor elkaar en we steken van wal. Het "strijdplan" vandaag is vissen op snoek en ook met wat kleiner aas op alles wat maar bijten wil. Zo gezegd, zo gedaan. Groot aas aan twee hengels in de vorm van Salmo Fatso 14 en wat ander groot pluggen spul en de altijd betrouwbare Hornet aan een derde hengel. Vissen maar. Ook nu is er trouwens, net als eerder deze week, vrij veel activiteit op de fishfinder te zien onder water. Veel vis signalen en schooltjes aasvis.
 


 


 
Meer aantallen, minder formaat
Het duurt even voor de ban gebroken is maar dan is het ook zover. Stefan, die graag ooit nog eens een snoekbaars wil vangen en daar zelfs een aparte vistrip voor over heeft, heeft deze vis als doel. Het is echter buurman Piet die deze eer vandaag te beurt valt. Geen joekel maar met een snoekbaars van 48 cm die goed aan de maat is, mag je tevreden zijn. In de loop van deze dag volgen wat baarzen aan de hornets en ook snoek aan het grotere aas. Vandaag doen we de zaken niet met de Fatso maar wel met ander spul van o.a. Salmo en Rapala. Tot een uur of twee in de middag blijft het bewolkt, dan komt de zon erbij en wordt het zelfs aardig warm. Met dus baars en nog wat snoeken, waarvan de grootste 78 cm meet, hebben we vandaag betere aantallen maar wat mindere formaten dan afgelopen woensdag. Het is maar drie dagen later maar het blijft vissen nietwaar?!
 


 

Deel deze pagina