Zeg maar nee, dan krijg je er twee

30-08-2023 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
 
Eind augustus, de 30e. Het eerste deel van de zomer was heet en droog, het tweede deel was koeler en natter. Gemiddeld genomen niks mis mee en voor het vissen was een fors deel van juli en augustus prima. Vandaag het water weer eens op met Bart om dit keer op snoeken te jagen. Was het vorige keer roofblei, nu gaat de aandacht dus naar snoek uit.
 
Het Zwarte Water
We kiezen dan ook voor het Zwarte Water vandaag en knopen er vooral groter aas aan. Op de dieptemeter is veel actieve vis en ook al een flink aantal van de eerste scholen aasvis te zien. Mooi op tijd en een teken dat de herfst er aan komt. Nu moet je er zijn. Dat blijkt ook vandaag weer. We krijgen in de verwachtingen regen voorgeschoteld maar dat valt aardig mee. Bij vertrek nog een plasje water maar daarna wordt het vrijwel droog. Wel bewolkt en dus een lekker vis weertje.
We komen vandaag niet van het Zwarte Water af. Geen straf natuurlijk want dit is een prima snoek water.
 
 


 
 
Dat blijkt al vlot als ik mijn eerste vis haak. Een grote, dat voel je direct. Hij blijft diep en voelt goed aan. Na een mooie dril verschijnt een grote snoek die uiteindelijk een ruimschootse meter vis op de lat brengt. Hierna volgen wat missers en ook Bart haakt een mooie vis. Die vis lijkt wel de zus van de mijne te zijn qua formaat. En ook dit is een mooie volle najaars snoek. Twee meter vissen en de dag kan natuurlijk al niet meer stuk.
We vullen de score nog aan met wat missers, een in het water onthaakte kleinere snoek en wat aanbeten.
 
Kortom: Veel actie, ook op het scherm, niet eens zulke grote aantallen maar mooie volle, dikke vissen. Weer een pracht dag.
 
 


 

Deel deze pagina