Leuke actie met klein spul

23-02-2021 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma


 
Het is alweer maanden terug dat ik gevist heb. Covid, maar ook een operatie die ik moest ondergaan hielden mij lang van het water. Zondag 21 februari kon het weer en het was prachtig.
 
Schitterend zonnig weer met heerlijke temperatuur. En dat kort na een erg koude periode met strenge vorst en ijs op het water. Kort nadat er ijs gelegen heeft is de vis altijd actief. Dat waren mijn woorden naar Bart die vandaag mee ging.
 
 

Ondiep

We moeten het ondiep zoeken. Dat is altijd zo in het voorjaar en zeker nu want ondiep water warmt sneller op en maakt de vis actiever. Zo gezegd zo gedaan. Direct maar door varen naar ondiepe wateren dus. Aas over boord en vissen maar. Na een goed half uur meldt zich de eerste vis al.

 

Leuke actie

Dat gaat zo door en we vangen een mooi aantal roofvissen. Geen grote vissen maar wel veel activiteit. De grootste snoek zie je hier afgebeeld, Bart mocht hem vangen. Naast snoek kwam er ook nog snoekbaars kijken. Ook iets wat we in deze tijd van het jaar veel vaker hier mee maken.
Het was al met al een leuk daggie om het jaar weer mee te beginnen. Hopelijk laat de situatie rondom covid weer wat meer ruimte voor mooie visdagen. Hopelijk ook met gasten.
Vandaag viste ik met de nodige "old school" aasjes. Ik heb Pako lepels ingezet maar ook wat pluggen waarvan ik de naam niet eens meer weet. Later op de dag gingen we richting wat meer diep water maar dat mocht niet baten.
 
Bart met een snoek van 70+
Bart met een snoek van 70+

 
 
 
 

Vecht

We visten ook nog op de Overijsselse Vecht. Die voerde erg veel water af, zeker een kilometer of 3.5 per uur ging het stroomafwaarts. Klinkt goed voor met name snoekbaars dus maar even proberen. Helaas, ze gaven niet thuis. Ook hier heb ik o.a. wat ouder kunstaas geprobeerd. Wie kent bijvoorbeeld nog de Smithwick Roque? Een lang gerekte diepduiker.
 

Deel deze pagina