Moeizame dag met dood aas

31-10-2020 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma

Het plan staat al even en op de laatste dag van oktober is het zover. Bart moet eerst nog naar zijn vrijwilligers klus bij de stuw Vechterweerd. Assisteren bij het prachtige project Swimway Vecht om de fuik bij de stuw te lichten. Er zit een dikke winde in hoor ik van hem.
 
In de loop van de ochtend gaan we naar de stalling en traileren de boot. Het water op. Geen lange dag maar dat hoeft ook niet. Elk uurtje vissen is meegenomen en als je er op het juiste moment bent…..
 
Bart aan zijn elektro motor die hij voor deze gelegenheid heeft meegenomen
Bart aan zijn elektro motor die hij voor deze gelegenheid heeft meegenomen


 

Dood aas

Dood aas vissen is vandaag het plan. Elektro motor achterop zetten, want die heeft Bart vandaag mee gebracht. Aansluiten en gaan. Ik heb de week er voor met Bert samen een flinke voorraad aasvissen gevangen in allerlei maten. Voorn, blei, brasem en zelfs wat roofblei. Er zit van alles tussen. We toeren richting gracht en daar aangekomen gaan de vissen met dobbers, sidefloat en takels overboord.
 
 
Wie het kleine en weinige niet eert....
Wie het kleine en weinige niet eert....


 

Moeizaam, heel moeizaam

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Alle berichten van dikke vissen ten spijt; het eerlijke verhaal vandaag is dat het heel lastig was een vis te haken. Naast één echte en twee vermeende aanbeten weet Bart uiteindelijk één snoekje te foppen met zijn vis. Nu moet ik ook wel zeggen dat het de laatste jaren echt heel erg druk geworden is in de Zwolse grachten. Met name in het weekend weten veel roofvissers onze grachten te vinden. Het is dan ook op bepaalde stekken soms letterlijk laveren tussen de dobbers door die vanaf de kant worden ingeworpen. Ik gun ieder zijn visdag maar voor  mezelf vind ik dit niet echt fijn. Ik probeer dan ook de grachten in het weekend zoveel mogelijk te mijden. Bart echter werkt in het onderwijs en is aan het weekend gebonden. Een volgende keer gaan we op minder bekend, rustiger maar zeker ook goed productief water, vissen. Ik vis hier al 40 jaar dus ik weet nog wel wat alternatieven…..
 
Niettemin hadden we vandaag weer een gezellige visdag met toch nog weer vis aan boord. Het kan niet altijd feest zijn maar ook nu zijn we dus weer van de nul af.
 
Idyllisch plaatje in de herfst bij het Kerkbrugje
Idyllisch plaatje in de herfst bij het Kerkbrugje

 

Deel deze pagina