Herhaling op roofvis met Dick en Arjan

29-09-2020 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Ik kijk in mijn agenda en zie dat we op 28 september gaan vissen met z'n drieën. Of het zo moet zijn weet ik niet maar het is exact op de dag af 2 jaar geleden dat we dit ook deden.
 
Een leuk snoekje
Een leuk snoekje

 
Elk jaar in het najaar vissen Dick en Arjan een keer met mij in Zwolle. Op roofvis, want dat is onze gedeelde passie.
 
Snoek heeft de voorkeur
Vooral Dick gaat voor de snoek. Zoals bekend mag zijn is Dick Langhenkel, want daar hebben we het over, een zeer begenadigd karper- en roofvisser die zijn sporen heeft verdiend. Het is de bedoeling dat we vandaag de snoek belagen. Arjan en ik proberen het overigens ook op baars, al was het maar om "van de nul af"  te komen. Maar dan doen we Dick toch tekort. Want dat Dick vandaag tenminste één snoek  gaat pakken staat van tevoren wel vast. En… Hij houdt woord. Dick verschalkt er meerdere, evenals Arjan overigens. Niet bijzonder groot maar in de loop van de middag lukt ook dat nog wel aardig met een mooie 80+ vis voor Dick.
 
In de dril
In de dril

Dit formaat hadden we er diverse van vandaag
Dit formaat hadden we er diverse van vandaag

Een mooie snoek voor Dick
Een mooie snoek voor Dick

 
 
 
Vette baars
Zoals gezegd proberen Arjan en ik zelf het ook op onze geliefde baars. Behoorlijk wat exemplaren komen aan boord. De meeste zo ergens in de 20 cm met een mooie voor Arjan van zo'n ruime 30 cm. De klapper mag ik vandaag echter op het baars lijstje bij schrijven met een dikke 40+ vis. Alle berichten op Social ten spijt maar deze is niet aan de Hornet van Salmo gevange dit keer. De Nils Master Haka 7 moest deze eer te beurt vallen. Prachtig, elk seizoen pak ik hier in de omgeving wel een paar echt dikke baarzen. Wat zijn het toch schitterende vissen.
 
Een dikke 40+ baars mocht ik bijschrijven
Een dikke 40+ baars mocht ik bijschrijven

 
 
Enthousiast geworden van deze visdag besluiten we direct alvast een tweede in te plannen. Begin oktober gaan we nog eens en dan proberen we de Ijssel eens te bevissen. Daarover later dus meer.
 

Deel deze pagina