Visgids service Zwolle voorlopig afgelast

28-08-2020 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Ingmar BoersmaWe hebben er lang over nagedacht, berichten en maatregelen afgewacht en uiteindelijk besloten om onze visgids service voorlopig stil te leggen. Tot nader order bieden wij geen visgids service aan. Eerder meldden wij hier dat de service tot 1 september is gestaakt. Echter de voortdurende situatie m.b.t. corona dwingt ons om het gids werk voorlopig blijvend stil te leggen.
 
Reden is dat wij van mening zijn dat de 1,5 meter afstand niet voldoende gewaarborgd kan worden. Uiteraard kan één persoon voor en de andere persoon helemaal achter in de boot gaan zitten waardoor je ruim voldoende afstand tot elkaar hebt. Echter is volgens ons de essentie van het gidsen o.a. dat je als visgids uitleg en ondersteuning aan je gasten biedt. Dat lukt volgens ons niet door elkaar van afstand dingen toe te roepen. Je ontkomt er niet aan om af en toe elkaar dichter te benaderen, bijv. bij het landen, onthaken en fotograferen van de vis, demonstreren van montages of assisteren bij het werpen, drillen etc. Ook ontkom je er niet aan gedurende een volle visdag om af en toe langs elkaar heen te lopen in de boot.
Bijkomende factor bij visgids Zwolle is dat wij als “bemanning” van de boot altijd al met z’n tweeën zijn, de gids en de stuurman. Met één gast zijn we dan dus al met z’n drieën en komen er twee gasten dan zijn we met z’n vieren aan boord. De huidige regels laten sowieso niet meer dan twee personen op een boot toe, tenzij het huisgenoten zijn.
Het is dan ook daarom dat wij helaas dit besluit hebben moeten nemen.
 
Zodra we het gidsen weer kunnen opstarten zullen wij dat hier publiceren.

Deel deze pagina