Gijs vist via Make a Wish NL met Ed Stoop en Visgids in Zwolle

01-12-2016 | Vangstverslagen | Overig | Schrijver: Ingmar Boersma
Op woensdag 30 november gaat de droom van Gijs Van den Akker (10) in vervulling. Hij mag gaan vissen met Ed Stoop. Ed komt voor dit doel speciaal naar Zwolle en samen met twee boten gaat Gijs de grachten van Zwolle op om roofvis en witvis te vangen. Natuurlijk is visgids Zwolle er bij om dit mede mogelijk te maken.
 
Al in de vroege ochtend wordt Gijs samen met zijn familie thuis in Hardenberg opgehaald. Niet zomaar opgehaald, want er komt een brandweerauto voor rijden die onder politiebegeleiding in de straat arriveert. Van daar uit gaat het eerst naar Hengelsport Zunnebeld in Zwolle. Want als je gaat vissen heb je spullen nodig.
 
Gijs en Ed stappen uit de brandweerauto om te gaan vissen
Gijs en Ed stappen uit de brandweerauto om te gaan vissen

 

Ed Stoop

In de winkel bij Zunnebeld komt daar plotseling Ed Stoop tevoorschijn. Ed vraagt aan Gijs of hij zin heeft om met hem te gaan vissen. Natuurlijk wil Gijs dat dol graag want dit is zijn droom wens. Vanuit de winkel gaat het dan per brandweerauto naar het Rode Torenplein waar twee visboten klaar liggen om Gijs en Ed aan boord te nemen.
 

Roofvis en witvis

In de ochtend stappen Ed en Gijs samen met de moeder en opa van Gijs bij Jeroen aan boord. Ze proberen alles maar helaas werkt de roofvis bij hen niet mee. Het is dan ook heerlijk opwarmen bij de Hofvliet Villa waar een heerlijke lunch is geregeld voor het hele gezelschap. Als we weer wat zijn opgewarmd vervolgen we het vissen in de middag op witvis. Ed, Gijs en diverse anderen stappen nu aan boord bij Ingmar en Robert van Visgids Zwolle (visgids.nl). Het plan is nu om witvissen zoals voorn en brasem te vangen.
De eerste vis; een leuke brasem
De eerste vis; een leuke brasem

 

Eindelijk vis!

En gelukkig lukt dat. Door de kou gaat het moeizaam maar gelukkig weet het tweetal een leuke brasem en zelfs een echte dikke winterse blankvoorn te vangen. Ed krijgt alle kans om Gijs de fijne kneepjes van het vak te leren en vele van zijn anekdotes te vertellen. Nadat het vissen rond 15.00 uur is afgelopen vervolgt Gijs het programma met een “klim cursus” en een dinertje met de hele familie. Een onvergetelijke dag die mede door Ed Stoop van Vis TV en Visgids Zwolle werd mogelijk gemaakt.
Een prachtige winterse blankvoorn van ruim 30 cm
Een prachtige winterse blankvoorn van ruim 30 cm

 
Via deze link is een filmpje op de website van de lokale krant De Stentor te zien.
 

Deel deze pagina