Voer zeven bij Hengelsport Kruidenier

09-06-2020 | Materiaal | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het zeven van je voer of aas is belangrijker en vooral ook handiger dan sommigen denken. Droog voer kun je er fijner mee maken, aas zoals maden kun je van dode exemplaren of zaagsel ontdoen. Maar ook het zeven van je al nat gemaakte voer is, met een iets grovere maaswijdte, heel handig. Zodoende verdeelt het vocht veel mooier in je voer en krijg je een prachtig luchtig voertje. Logisch dan ook dat er voer zeven te koop zijn en dat je die met diverse maaswijdtes kunt krijgen. Neem een 2 of 3 mm zeef voor droge dingen en 4 of zelfs 6 mm voor nat voer bijvoorbeeld. Bij Hennie Kruidenier kwam ik de laatste keer een paar mooie zeven tegen. Deze nieuwe zeven zijn er nu verkrijgbaar. Het ontwerp is robuust en duurzaam. De zeefrand is gemaakt van degelijk kunststof en de zeef zelf van roestvrij staal.
Met de keuze uit diameters van 3, 4 en 6mm zijn ze voor alle doeleinden te gebruiken; zowel om voer als maden of pinkies te zeven.
Vanzelfsprekend passen de zeven naadloos op diverse emmers! Tussen alle nieuwigheden is dit echt weer zo'n nuttig hebbeding voor de witvisser.
 
 
 

Deel deze pagina