ZWOLSE WITVIS EN GRASKARPER IN VIS TV

19-01-2018 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Onderstaand een bijdrage van Sportvisserij Nederland over de uitzending van Vis TV komende zondag in Zwolle. De getoonde visserij beoefenen wij van Visgids Zwolle al jaren. Ook kennen we de omgeving en alle bekende maar vooral ook minder bekende stekken uitstekend. Wil je eens mee om op supergrote graskarper van ruim een meter te jagen? Of vissen op witvis in Zwolle? Neem dan snel contact met ons op.

In de derde aflevering van VIS TV reizen Ed en Marco af naar Zwolle. Eerst proberen ze in de binnenstad op uiteenlopende manieren witvis te verschalken. In het tweede deel gaan ze net buiten de stad achter de graskarper aan – Marco met de vliegenlat en Ed met de drijvende hondenbrok.


Genoeg actie in Zwolle op een snikhete zomerdag
Genoeg actie in Zwolle op een snikhete zomerdag


Als Ed en Marco op deze snikhete zomerdag in Zwolle aankomen, bezoeken ze eerst de lokale bakker. Voorzien van een vers witbrood strijken ze daarna neer aan de Thorbeckegracht in het oude stadshart. Marco vist hier met een standaard dobbermontage en Ed kiest ervoor om te ‘silverdropshotten’ met maden. Beide technieken leveren echter niets op en daarom besluit het tweetal snel te verkassen.
 
Een Zwolse brasem op de dropshot met brood
Een Zwolse brasem op de dropshot met brood

 

Dropshotten met brood

Struinend langs de Zwolse grachten spotten ze een interessant plantenbed onder water.
Hier vangen ze vooral klein grut en daarom gooit Marco op goed geluk wat handjes broodvlokken in het water. Vrijwel meteen duiken er uit het niets enorme lappen van brasems op, die zich vol overgave op de zwevende broodkorsten storten. Marco staat al snel met een kromme hengel en poseert even later met de eerste brasem van de dag. Ook Ed besluit hierop voor de korst te kiezen, maar dan gevist aan de dropshot. Tot verbazing van beide heren weet hij op deze manier ook een brasem te vangen.

Graskarper aan de vlieg

Terwijl veel Zwollenaren in de middag verkoeling zoeken in de schaduw, verkassen Ed en Marco naar de rand van de stad. Hier gaan ze in de brandende zon achter de graskarper aan. Al snel zien ze een aantal vissen cruisen. Het tweetal gooit her en der wat drijvende hondenbrokken en broodkorsten, maar de graskarpers blijken erg schuw. Als Marco na de zoveelste poging zijn vlieg in de vorm van een hondenbrokje voor een vis werpt, pakt een stevige graskarper het aasje. Het water ontploft en de vis koerst meteen op de waterplanten af. Benieuwd hoe deze dril afloopt en wat er nog meer gebeurt in deze aflevering? Kijk dan komende zondag vanaf 09.30 uur naar VIS TV.
 
Actie op de Zwolse graskarper voor Marco
Actie op de Zwolse graskarper voor Marco

 

Gratis terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je eenvoudig en gratis de afleveringen online terugkijken.
 

Deel deze pagina