WK SPORTVISSEN VOOR VETERANEN IN SERVIË

08-06-2017 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Het pittoreske Servische plaatsje Kanjiza is deze week het decor van het 10e Wereldkampioenschap sportvissen voor Veteranen. Een WK waaraan ook Nederland traditiegetrouw meedoet met een team van vier wedstrijdvissers plus een reserve van 55 jaar en ouder.
 


 
Dit jaar zijn dit Ben Koeyvoets, Cor Kraaij. Dick Kruise, Willem Raven en Erick Wind. Mannen met de nodige jaren wedstrijdervaring en vele palmares op hun naam. Al zijn de Nederlanders zo ver van huis vissend in den vreemde tegen het sterke thuisland en gelouterde veteranen uit Italië, Engeland en Frankrijk niet favoriet.
Het is en blijft echter vissen waarbij een gelukkige stekloting voor iedereen goed en minder goed kan uitpakken. Ook voor de favorieten.
 
De wedstrijden die bepalen wie zich straks individueel Wereldkampioen mag noemen en welk land met de gouden eer gaat strijken zijn op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Beide dagen begint de voorbereiding waarbij de deelnemers hun wedstrijdvak mogen betreden om 8.00 uur en zijn de wedstrijden van 10.00 tot 14.00 uur.
 
Voorafgaand aan deze twee wedstrijden die tellen voor het klassement zijn er eerst trainingsdagen en een officiële trainingswedstrijd op vrijdag en verplicht voor alle deelnemende landen. Al laten de meeste deelnemers onder het motto van je moet je tegenstander niet wijzer maken dan hij of zij al is tijdens die trainingswedstrijd zelden het achterste van hun tong zien.
Geen geheim is dat men uitsluitend mag vissen met dobbers aan vaste hengels tot max. 11,5 meter lang, match en bolognesehengels (bolo’s)
 
Het kanaal waarin wordt gevist is van één meter diep vlak voor de kant tot circa 3 meter diep op 11,5 meter van de oever. Het parkoers zelf is 2,5 kilometer lang.
De meest gevangen vissoorten in het kanaal zijn alver, voorn, brasem, giebel en karper.

Deel deze pagina