EK ZOETWATERVISSEN 2016 IN ALMERE

18-04-2016 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Na het geslaagde WK Feeder en WK Kust Junioren in 2015 organiseert Sportvisserij Nederland komende zomer het Europeeskampioenschap Zoetwatervissen. Met vaste stok of matchhengel trekken ongeveer vijfentwintig landen ten strijde om de felbegeerde Europese titel te bemachtigen. Almere is op 23 en 24 juli de vishoofdstad van Nederland. Aan de Lage Vaart (Johnsonpad) doet de Nederlandse ploeg een gooi naar goud. Kunnen zij de titel grijpen voor de ogen van het thuispubliek?
 

Nederland heeft een rijke historie als het gaat om wedstrijdvissen. Zo werd Oranje in 2014 nog knap Wereldkampioen en enkele toppers van toen vertegenwoordigen ook komende zomer de Nederlandse vlag. Jo Adriolo, Dieter Friederichs, Arjan Klop, Sjors Milder, Ramon Pasmans en John Savelkoul gaan dit jaar de Europese titel proberen te veroveren. Een groep met ervaring en veel potentie. Adriolo, Friederichs en Klop hebben immers al een gouden WK-plak in de kast hangen en Pasmans won individueel brons op het EK van vorig jaar.
 
In eigen land kan het team van succescoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven naast uitstekende viskwaliteiten ook leunen op de steun van het thuispubliek. Naar verwachting mag Oranje onder het oog van 15.000 toeschouwers haar kunsten demonstreren. Sportvisserij Nederland en Almere maken zich samen op voor een Oranje-zomer. Bent u er ook bij?
 
Voor meer informatie: www.ekvissen2016.nl

Deel deze pagina