WITVISSEN OP KARPER IN AFLEVERING 5 VIS TV

26-03-2015 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Op karper met witvis materiaal
Op karper met witvis materiaal
Komende zondag beproeven Ed en Marco hun geluk aan De Sprong. Deze commerciële visvijver in het Brabantse Rijkevoort is rijk aan schub- en spiegelkarpertjes. Om deze te vangen, pakt het duo echter niet de karperspullen maar de witvisuitrusting.Visvijver De Sprong
Visvijver De Sprong
Aan visvijver De Sprong kan iedereen tegen betaling zijn hengel uitgooien. Het vissen op deze zogenoemde ‘commercial fisheries’ is overgewaaid vanuit Engeland en wint ook in Nederland aan populariteit. Dit is niet verwonderlijk: sterke karpers vangen aan licht materiaal is een spectaculaire visserij. Met de vaste stok, feeder- en matchhengel proeven Ed en Marco van deze ‘nieuwe’ manier van witvissen.
 

Witvissen op karper

Om Cyprinus carpio de baas te kunnen, kiest Ed voor de vaste stok met een topelastiek. Dat is noodzakelijk om de uitvallen van de karper tijdens het drillen op te vangen. Onder toeziend oog van Arnout van de Stadt, mede-eigenaar van visvijver De Sprong en fanatiek wedstrijdvisser, prikt hij twee maïskorrels op de haak. Deze gaan in de begroeide oeverzone te water. Dat de gulzige karpers de voerplek van maïs, pellets en wormen goed weten te vinden, blijkt als Ed’s dobber al snel onder schiet.
 

Pellet waggler

Marco zoekt het wat verder uit de kant met de feeder- en matchhengel. Door stevig te voeren, melden de eerste spiegelkarpers van de dag zich op de stek. Om de vis naar de oppervlakte te lokken, zet hij daarna de ‘pellet waggler’ in. Deze stompe dobber met voer onderin veroorzaakt bij het inwerpen een plons. Dit activeert de karper om de uit de ‘voerdobber’ vrijgekomen pellets te pakken. Tussen deze voerpellets hangt natuurlijk ook Marco’s haakaas. Of deze twee vernuftige technieken succesvol zijn, zie je komende zondag vanaf 09.25 uur op RTL 7.


 

Vraag het Vis TV

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending aan je favoriete presentatoren. Elke maandagavond om 18.00 uur geven zij op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op deze kijkersvragen.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op de buis! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Deel deze pagina