Barbeel vissen op de Ijssel in Vis TV

18-03-2021 | Artikelen | Witvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Daniël haakt de eerste vis
Daniël haakt de eerste vis


In de twaalfde en laatste aflevering van seizoen 2021 reizen de presentatoren van VIS TV af naar de IJssel. Daar laden ze hun feederspullen uit de pickup en zetten ze hun tocht naar de rivier te voet voort.Marco en Daniël arriveren aan de Ijssel
Marco en Daniël arriveren aan de Ijssel
Na een flinke wandeling door de uiterwaarden komen de heren aan bij een afgelegen kiezelstrandje – een uitgelezen stek voor barbeel aangezien deze vis van kiezels als ondergrond houdt. Vol verwachting maken de mannen hun zware feederstokken in orde en kiezen ze qua aas voor maden. De eerste uren blijven de vangsten beperkt tot een forse blankvoorn en een winde.

Krib verderop

Na een warme lunch die Daniël ter plekke bereidt, verkassen de heren naar een verderop gelegen krib. Hier komen de vangsten al snel op gang. Na meerdere windes en een flinke bui – waarbij de grote visparaplu als schuilgelegenheid dient – is het Marco die zijn hengel krom slaat op een sterkere vis. Daniël staat klaar met het landingsnet en wacht vol spanning af tot hij de vis in beeld krijgt. Zou dit de gewenste barbeel zijn?

Marco met de zo gewilde barbeel
Marco met de zo gewilde barbeel

 
Je ziet het aanstaande zondag 21 maart om 09:30 uur op RTL 7.
 

Deel deze pagina