Roofvissen op de Overijsselse Vecht in De Visvrouwen

29-06-2022 | Artikelen | Roofvis | Schrijver: Ingmar BoersmaBekijk de trailer van deze aflevering hier: https://youtu.be/PPnnNymm0_0
 
Uitzending zondag 3 juli om 16:30 uur op RTL 4
 
 Voor de vierde aflevering van het seizoen – te zien op zondag om 16:30 uur op RTL 4 – reizen De Visvrouwen af naar de Overijsselse Vecht, waar visgids Sonja Kooij de dames staat op te wachten met haar compleet uitgeruste boot. 
 
 
 
De visvrouwen worden opgepikt
De visvrouwen worden opgepikt

 
 
 
Hopend op een flinke snoek hangen de dames hun kunstaas in het water en gidst kapitein Sonja ze naar de mooiste roofvisstekken, zoals stuwen en bochten in de rivier. Na de vangst van meerdere mooie snoeken gaan de visvriendinnen aan wal om ook daar hun roofvis-skills te bewijzen. 
 

Snoek als afsluiter

Omdat buitenlucht hongerig maakt, bereidt Paula tijdens de pauze een stel bokworsten. Zodra de innerlijke mens is verzorgd vissen de dames slepend en werpend verder. Als afsluiter vangen ze nog een beste snoek. Het avontuur eindigt pas als de zon al onder is en De Visvrouwen en Sonja afscheid nemen.
 
 
Nathalie met een snoek
Nathalie met een snoek

 
 
 
Je ziet het aanstaande zondag 26 juni om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen daarnaast een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.
 
 

Deel deze pagina