Roofvisie; de nieuwe naam van ons roofvis magazine

04-01-2022 | Artikelen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma


Al sinds de oprichting van de SNB, sinds 1984 dus, geeft onze vereniging een tijdschrift uit. Begonnen als simpel aan elkaar geniete stencils is het blad uitgegroeid tot een schitterend full colour magazine. Dit alles onder de alles zeggende naam Snoekerijen.
 
Van dit magazine zijn inmiddels 148 edities verschenen. De laatste zag eind november het levenslicht. Daarmee is het doek voor Snoekerijen gevallen.
 
Roofvisie
Maar we gaan door. Natuurlijk gaan we door. Van snoek-club is de SNB inmiddels getransformeerd naar roofvis-club onder de naam Vereniging Nederlandse roofvissers, VNR. En bij een nieuwe naam hoort een nieuwe blad-naam.
Gekozen is voor Roofvisie. Kort en krachtig, het dekt de lading voor alle roofvissoorten en -technieken in ons land en het is nooit eerder als blad naam gebruikt.
 


 
 
Nieuwe social media locaties
Op social media is voor Roofvisie uiteraard ook een eigen plek gemaakt.
Op Facebook en Instagram vindt je ons onder de naam Roofvisie met het bijgaande ronde logo als profielfoto. Op Facebook is bovendien een leuke openbare groep gemaakt voor iedereen die op roofvis vist. Kom er bij, doe mee, stel je vragen, deel je vangsten en suggesties etc. Uiteraard houden wij jou hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Roofvisie en het roofvissen. Ook zijn we van plan hier leuke acties te gaan doen en misschien heb jij wel een leuk idee en komt jouw artikel een keer in ons prachtige magazine.
 
Inhoud van het blad
De inhoud van Roofvisie zal, zeker in eerste instantie, vooral herkenning uit Snoekerijen zijn voor de lezers. Populaire rubrieken als "Grootformaat", "Geef me de vijf" en natuurlijk verenigings nieuws en nieuws uit onze regio's blijven ons magazine vullen. Daar naast natuurlijk bijdragen van bekende maar juist ook onbekende roofvissers die hun kennis en passie met iedereen delen. Ons blad blijft op non-profit basis door gaan. Behalve de technische realisatie wordt ons blad dus geheel door vrijwilligers gemaakt. Ook is Roofvisie niet commercieel en daarmee dus het enige onafhankelijke roofvis blad van het Nederlandse taalgebied.
 
Robertjan met een schitterende 50+ baars waarover hij een mooi artikel in het komende blad heeft gemaakt.
Robertjan met een schitterende 50+ baars waarover hij een mooi artikel in het komende blad heeft gemaakt.

 
 
Lid worden
Als je belangstelling hebt voor ons blad, word dan lid van de VNR. Dan ontvang je niet alleen vier keer per jaar het blad maar ben je ook lid van de vereniging. Dat levert je bijvoorbeeld ook een ledenpas op waarmee je korting bij winkeliers, webshops, gidsen etc kunt krijgen. Tevens kun je dan (meestal gratis) mee doen aan onze (regio)activiteiten en ontmoet je gegarandeerd nieuwe vrienden om samen mee te gaan roofvissen.
 
Word lid via
https://www.nederlandseroofvissers.nl/lidmaatschap/online-lid-worden.html
 
 
 
 

Deel deze pagina