CHARITY BIG GAME TOURNAMENT THE PENN CHALLENGE Mindelo, Sao Vicente, Kaapverdië 2017, 7, 8, 9, 10 en 11 Mei

21-02-2016 | Artikelen | Buitenland | Schrijver: Ingmar Boersma
In April 2015 trok de PENN Challenge haar kamp op in de Mindelo Sportfishing Club in Sao Vicente. Sao vicente is één van de meest westelijk gelegen Kaapverdische eilanden. De thuishaven voor de meest professionele big game vloot aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Wij zijn er trots op dat in 2017 de PENN Challenge terug gaat naar Mindelo.!
 

Een marlijn voor Pierre
Een marlijn voor Pierre
Vissoorten

Blauwe marlijn, blauwe marlijn en blauwe marlijn. Af en toe een witte marlijn en soms een speervis. Wahoo is er altijd. En, als ze er zijn, grote geelvin – of grootoogtonijn.
April, Mei en Juni zijn bij uitstek de beste maanden om meerdere marlijnen per dag te vangen. In 2015 vingen de deelnemers aan de PENN Challenge 68 marlijnen waarvan de zwaarste meer dan 900 pond woog.
 

The tournament setup

We vissen 5 dagen. Teams rouleren dagelijks per boot. In het toernooi is plaats voor 15 – 20 boten. Onder deze boten zijn de absolute topboten zoals, La Onda Andromeda (Olaf Grimkowski), La Onda Mila (Marty Bates), Amelia ll (Zak Conde), Cal Rei II (Randy Das), Victoria, (Marco Canu), naast Berno Niebuhr’s Happy Hooker, Eric Leblond’s Sirategui, Stuart Simpson’s Nha Cretcheu  en Steve George’s Sea Quest.
Door dagelijks te rouleren hebben alle teams een gelijke kans op winst. Alle teams vissen minimaal 2-3 dagen aan boord van één van de absolute topboten.
 

IGFA en Offshore World Championship (OWC)

De PENN Challenge is een officiële IGFA Fishing Club. We vissen zoveel als mogelijk onder  IGFA rules.
The PENN Challenge is een kwalificatietoernooi voor de Offshore World Championship (OWC). Het winnende team wordt uitgenodigd deel te nemen aan de Offshore World Championship 2018.
 

EFSA Netherlands; Open Nederlands Kampioenschap Big Game Vissen  2017

Onderdeel van de PENN Challenge is het EFSA Open Nederlands Kampioenschap Big Game Vissen 2017 voor teams. Dit kampioenschap is open voor alleen leden van de  EFSA.
Een feestje na de eerste marlijn
Een feestje na de eerste marlijn

Vlucht en verblijf

Deelnemers dienen zelf vluchten en hotels te boeken.Het Don Paco Hotel, direct gelegen aan de haven en La Rochas Residence, net buiten Mindelo, bieden deelnemers aan de PENN Challenge gereduceerde prijzen voor hun kamers/appartementen. Meer informatie op verzoek te verkrijgen.
 

Charity

De PENN Challenge is een liefdadigheidstoernooi. Open voor iedereen en zonder inschrijvingsfee. Wel vragen wij onze deelnemers bij te dragen aan de charity doelen in financiële of materiële zin. Chrity doel in Mindelo zijn de opvanghuizen voor kinderen van ICCA Mindelo. ICCA vangt mishandelde en misbruikte kinderen op. In 2015 hebben de deelnemers, sponsors en crews voor meer dan € 5.000 aan geld en goederen gedoneerd aan ICCA Mindelo.
 

Kosten

Toernooikosten:                                                                                 
Team 2 personen            € 6.000       kosten p.p.       €  3.000  
Team 3 personen            € 6.200       kosten p.p.       €  2.067  
Team 4 personen            € 6.400       kosten p.p.       €  1.600 
 
Inbegrepen zijn, Toernooishirts, Kickoff diner party, Closing diner, Daily drinks at the Mindelo Sportfishing Club, bijdrage charity, et cetera. Niet inbegrepen zijn de kosten van vlucht, verblijf, transfers en eten/drinken buiten het toernooi.  
The toernooikosten kunnen nog maximaal € 200 per team afwijken. Dat hangt af van het aantal inschrijvingen. Alle baten, na aftrek van de totale toernooikosten. gaan direct naar het goede doel in Mindelo.
 

Deelnemen

Informatie over en inschrijving voor  PENN Challenge 2017. Stuur een email naar;  aierland@xs4all.nl
Meer informatie op onze Facebook page THE PENN CHALLENGE of op  www.pennchallenge.nl
 

Inschrijving en aanbetaling

De inschrijving is compleet als een aanbetaling van € 1.000 per persoon is overgemaakt naar  ING Bank, IBAN: NL35 INGB 0678 6016 90, t.a.v., Stichting The Fishing Dutchmen,  Vlaardingen, vermeld bij betaling  “PENN Challenge 2017, uw naam en naam van uw team”.
 
Inschrijving is bindend. Aanbetalingen wordt niet teruggestort, tenzij u een vervangend team aandraagt dat deelneemt in het toernooi. Vluchten, transfers en zijn niet inbegrepen. Deelnemers reizen en verblijven voor eigen risico in Mindelo.


 

Deel deze pagina