Slepen op dikke snoek en forel in aflevering 4 VIS TV XL

18-06-2020 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Ingmar Boersma


Bekijk de promo van deze aflevering hier: https://youtu.be/jB1qvVmFhnU


Uitzending zondag 21 juni, 09:30 uur op RTL 7
Voor een gloednieuwe editie van VIS TV XL kunnen kijkers aanstaande zondag om 09:30 uur weer terecht op RTL 7. De vierde aflevering gaat onder meer over het ‘slepend’ vissen op forel.
 
Mariska van den Broek vist met Jan Willem op forel
Mariska van den Broek vist met Jan Willem op forel

 
Presentator Jan Willem laat zich aan een mooie forellenvijver door expert Mariska van den Broek wegwijs maken in het vissen op forel. Al vissend krijgt hij uitleg over het benodigde aas en materiaal voor het slepend vissen met de dobber. Daniël Weyers duikt in de wereld van het loodvrij vissen. Nadat hij met zijn feederhengel in Geertruidenberg (de eerste loodvrije gemeente van Nederland) is geweest, besluit hij de dag loodvrij vissend aan het strand.
 
Daniel Weyers vist een dag lang met loodvervangers
Daniel Weyers vist een dag lang met loodvervangers

 
 
 
Thom Beentjes (rechts) krijgt les in vissen op grote snoek van Jelle de Jong
Thom Beentjes (rechts) krijgt les in vissen op grote snoek van Jelle de Jong

 

Op dikke snoek

Samen met expert Jelle de Jong vist Thom Beentjes een dag vanuit de boot op het Hollands Diep, waar het vizier op grote snoek gaat. Jelle vertelt Thom alles over de techniek, het vereiste materiaal en de stekkeuze om zo’n monstervis aan de schubben te komen. Marco Kraal traint mee met twee sterren uit de selectie voor de WK dames – Anja Groot en Fabiënne ter Horst – om de fijnste kneepjes uit het vak te leren.
 
Marco Kraal traint mee met twee ware profs
Marco Kraal traint mee met twee ware profs

 
Kijken dus: aanstaande zondag 21 juni om 09:30 uur op RTL 7.

 

 

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

 

 

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten, waar zowel de beginnende als gevorderde sportvisser zijn voordeel kan doen.
 
 
 

Deel deze pagina