Niels vorderingen deel 4 (laatste deel)

08-08-2019 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Yvette Van Leeuwen
Nog maar ongeveer een week en dan is het zover:
De viswedstrijd waarbij jullie geld inzamelen voor DCN Geleidehonden!!
 
Niels is alweer bijna 6 maanden bij mij.
En wat maken we veel mee.
Na de laatste update van mei zijn we op vakantie geweest en Niels is inmiddels sinds hij bij ons is in Ierland, Amerika en
Frankrijk geweest en dat bevalt hem prima.
 
Niels vindt vliegen gelukkig heel leuk en het is dus geen probleem om hem mee naar Amerika te krijgen.
Op het vliegveld helpt hij mij ontzettend veel waardoor ik de vrijheid heb om zelf van en naar het vliegtuig te gaan zonder assistentie nodig te hebben van het vliegveld personeel.
Veel mensen vragen zich af hoe dat gaat met een geleidehond in het vliegtuig.
Hij mag gewoon mee in de cabine en hoeft niet in het ruim en hoeft bij aankomst ook niet in quarantaine geplaatst te worden.
Hij heeft zelfs een hele eigen koffer. Naar onze bestemming was het zo’n 10 uur vliegen en Niels slaapt bijna de volledige tijd.
Maar hoe gaat dat dan met zijn behoefte doen?!?
Net zoals ‘s nachts wanneer hij veel slaapt en dus heel lang niet hoeft te plassen of poepen, is dat ook in het vliegtuig zo.
 


 
Niels heeft het echt heel erg naar zijn zin gehad in Amerika en wij ook.
Het is zo fijn om weer rond te kunnen lopen door Disney waarbij je de vrijheid van vroeger ervaart.
Niels neemt het leiden over dus mijn man hoeft mij niet aan de arm te nemen en overal doorheen te loodsen waardoor hij nu na jaren zelf ook weer rond kan kijken. Ikzelf loop sinds ik Niels heb veel vaker met mijn hoofd omhoog ipv naar de grond gericht waarbij ik op alles probeer te letten maar het niet kan zien en dus heel inspannend bezig ben.
Met Niels kan ikzelf ook weer rondkijken en mijn stukje zicht dat ik nog heb inzetten voor dingen die er echt toe doen.
 
Niels die vindt een drukke omgeving en onbekende omgeving het allerleukst om in te werken want dan kan hij goed laten zien wat hij allemaal kan.
En Amerika en Disney voldoen volledig aan het onbekend zijn en Disney voldoet goed aan lekker werken in drukte.
En hij heeft het geweldig gedaan.
Hij loodst me overal tussendoor en brengt me waar ik zeg naartoe te willen. Hij luistert erg goed en laat zich niet afleiden van zijn werk.
Grappig voorbeeld hiervan is dat hij bv in een Nike winkel even lag bij te komen naast Emiel (mijn man) en ik liep te winkelen.
Er waren 2 kleine kinderen die netjes waren verteld door Mamma dat ze de hond niet mochten aaien (helaas is dat wat vaak alleen bekend is: het niet aaien, maar het is niet afleiden dus ook niet praten tegen de hond of rare geluidjes maken of staren en oogcontact zoeken) dus de kinderen aaiden niet maar wel praten tegen de hond en geluidjes maken en probeerde duidelijk in zijn gezichtsveld te zijn. Emiel besloot even te kijken hoe Niels zou reageren en wat doet hij: hij draaide zijn hoofd iedere keer weg en draaide zich uiteindelijk echt van de kinderen af maar wel zo dat hij mij nog in de gaten kon blijven houden.
Dus je kunt op je kop gaan staan maar deze hond let op mij en niemand anders!!
 


 
Een geleidehond mag ook mee in de verschillende attracties. Natuurlijk niet in een achtbaan maar daar ga ikzelf ook niet in.
Maar er zijn verschillende rustige dingen die wij samen kunnen doen en daar geniet hij met volle teugen van kijkt goed rond.
Met de Disney figuren op de foto gaan is toch ook wel heel erg leuk en soms wil he dan niet meer weg en als je dan heel lief blijft kijken vindt een Disney prinses dat helemaal niet erg en de fotograaf ook niet...
Wij hebben met zijn drieën flink genoten van het samen zijn op vakantie.
 


 
Terug thuis gaat het gewone leven weer door.
En door Niels is dat gewone leven weer een beetje het leven van vroeger geworden.
Het is fijn om weer te kunnen gaan en staan waar ik wil.
Ik kwam zelden het huis nog uit, want de buitenwereld was eng geworden. Nu ga ik weer lekker naar buiten en wandelen met Niels of naar de stad om een boodschap te doen. Ik voel me weer veilig op straat, niet zo kwetsbaar en ik weet dat we er samen komen.
 
Niels wordt door ons ook wel onze circushond genoemd omdat Niels een hond is die heel veel zelf nadenkt en zelf initiatief toont en heel veel heel snel oppikt. Gloednieuwe huurauto weet
hij na 1x erin gereden te hebben terug te vinden. In een onbekende winkel voor hem en voor mij kan hij boodschappen vinden door er in 1x direct op af te lopen. Na een concert in
Ahoy zelf zonder hulp vanaf de 2e ring de uitgang en auto op de mega grote parkeerplaats terugvinden. In een winkelcentrum waar hij nog nooit geweest is bij het woord Starbucks al seintje
geeft dat hij me wel brengt en me voor de deur neerzet.
 
De band tussen ons is alleen maar sterker en sterker geworden.
We gaan elkaar ook nog steeds beter aanvoelen en ik hoor regelmatig van mensen die mij een tijdje niet hebben gezien en nu ineens met Niels samen zien dat het eruit ziet of we al jaren bij elkaar zijn.
En zo voelt het ook, het is pas 6 maanden maar in de goede zin voelt het aan als veel langer.
 
 


 
Niels en ik hopen jullie allemaal te zien bij de viswedstrijd!!
 
 

Deel deze pagina