Noa’s vorderingen deel 2

26-04-2018 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Ingmar Boersma
Een tijdje geleden vertelden we in het eerste deel over onze mascotte van de Visgids goede doelen wedstrijd. We hebben Noa, een aspirant blindengeleidehond, “geadopteerd” als mascotte. Haar vorderingen tijdens de opleiding volg je hier via onze site.
 
In Deel 1 bespraken we de geboorte en de eerste twee maanden van onze Noa. In het onderstaande lees, maar vooral zie je meer over haar voortgang.
 


 

Leren

Vanaf nu moet Noa van alles gaan leren. Zo gaat ze naar allerlei dingen toe die ze later in haar carrière als geleidehond ook kan tegen komen. Op bijgaande foto zie je Noa die als een diva op een “Rode loper” zit. Dit is in het plaatselijke winkelcentrum waar het die dag een drukte van belang was. Mooie oefening want het was druk, veel kinderen, modeshows etc. Zo kan Noa goed wennen aan de drukte. Dit was trouwens tijdens het paasweekend. Dus, wat doe je als je een ondernemende Noa bent en je komt de paashaas tegen? Juist, dan ga je ff op de foto toch?


 

Groeien

Noa doet het goed. Ze groeit mooi en momenteel weegt ze alweer zo’n 20 kilo. Een heel dametje wordt het al dus. Pas geleden kreeg haar baas van dit moment bezoek van de geleidehondenschool. Zij hadden een pup mee die een maand ouder is dan Noa. Tevens heeft haar baas al een tijdje een andere hond van de geleidehondenschool in huis die nu al weer bijna een jaar oud is. Een ander ras, maar toch. Noa steekt met kop en schouders boven allebei uit. Klinkt goed qua groei en veel mensen vinden een grote hond mooi. Realiseer je echter dat een geleidehond altijd overal mee heen moet kunnen. Hoe groter de hond is hoe lastiger je hem of haar kwijt kunt in bijvoorbeeld bus of trein. Zo’n mooie grote hond is dus niet altijd persé ook handig als geleidehond. En natuurlijk is dat ook weer afhankelijk van waar een hond t.z.t. geplaatst wordt. Komt Noa bijvoorbeeld bij iemand die veel reist, iemand die dat juist niet doet, veel in het OV, met de auto of lopend? Dat is allemaal nu natuurlijk nog niet bekend.
 


 
Maar zoals gezegd groeit ze goed. Haar puppy vacht begint al los te laten en ze is volop aan het wisselen met haar gebit. De hoektanden komen nu ook door.
 


 

Lekker op pad

Noa is en blijft natuurlijk voorlopig nog een pup. Dat zie je aan haar gedrag. Op deze foto zie je hoe ze zachtjes in de elleboog van haar “pleegzusje” Nikita, een blonde labrador van 13 maanden, bijt.
 


 
Omdat Noa zoals gezegd met allerlei dingen in aanraking moet leren komen is ze pas geleden ook mee geweest naar een lokale voetbalwedstrijd. Ze vond het geweldig zo langs de lijn met al die herrie en drukte. Ook hier werd Noa tot Mascotte van het team van het buurmeisje gepromoveerd.
 
 
Binnenkort weer meer informatie over de voortgang van onze Noa.
 

Deel deze pagina