Opnieuw Cursus Vakbekwaam Visgids

21-04-2018 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Ingmar Boersma
 
 
Net als vorig jaar organiseert Sportvisserij Oost Nederland ook dit jaar weer een cursus voor beginnende visgidsen die het vak willen leren. Tijdens deze 10-weekse cursus leer je van alles dat nuttig is om te weten als je wilt gaan gidsen.
Ook wij van Visgids Zwolle zullen een bijdrage in de cursus geven tijdens één van de avonden waar we een gast les geven.
 


 
Veel mensen denken bij het werk als visgids uitsluitend aan roofvissen. Maar ook op gebied van karper-, witvis- of vliegvissen kun je prima je diensten als gids aanbieden. Hieronder lees je meer informatie over de cursus en waar en hoe je je kunt aanmelden.
 


 
 
 
Ben jij een actieve en ondernemende sportvisser die van zijn hobby zijn werk wil maken? Dan is de cursus vakbekwaam visgids misschien wel iets voor jou. Ervaren docenten en bekende topvissers als Roelof Schut, Wim Russchen en Stefan Altena zoomen tijdens de cursus in op onderwerpen als materialen en technieken, gebiedskennis en gastheerschap. Ook is er in de cursus veel aandacht voor bedrijfsvoering, communicatie, ondernemerschap, wet- en regelgeving en ecologie.
 


 

Cursusdata 2018

22 mei  Kennismaking en cursusopzet
31 mei  Toerisme, gidswerk en gastheerschap 
7 juni    Ecologie en visstand(beheer)   
9 juni    Praktijkdag – op stap met visgidsen
14 juni  Bedrijfsplan en workshops materialen & technieken
23 juni  Praktijkdag – op stap met cursisten
28 juni  Bedrijfsvoering en sociale media
5 juli      Wet- en regelgeving sportvisserij en aanleveren eindopdracht
7 juli      Praktijkdag – eindopdracht vakbekwaam visgids
12 juli   Cursusafronding en uitreiken certificaten
 

De kosten voor deelname aan deze 10-weekse cursus bedragen € 450,-- per cursist. Kijk voor meer informatie over de cursus op onze website www.sportvisserijoostnederland.nl.
De cursus Vakbekwaam Visgids is ontwikkeld door Sportvisserij Oost-Nederland i.s.m. ecologisch advies- en voorlichtingsbureau Elmekz Groningen.
 
Wil je de infobrochure (pdf formaat) lezen, download deze dan hier.
 
 


 

Deel deze pagina