Cursus Vakbekwaam Visgids gaat verder met praktijk

04-06-2017 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Ingmar Boersma
De cursus Vakbekwaam Visgids van Sportvisserij Oost Nederland die dinsdag jl. in Raalte van start ging heeft zaterdag 3 juni een vervolg gekregen. Tijdens deze meerdaagse cursus wordt gedurende een aantal avonden theorieles gegeven en er is een drietal praktijkdagen.
 
Zaterdag 3 juni was de eerste praktijkdag. Deze vond plaats bij Camping Jachthaven Terra Nautic in Zwolle. De cursisten werden in drie groepen verdeeld die roulerend het programma van de dag doorliepen.
 

Theorie

In de “kantine” van Terra Nautic is er theorie door Henk. Hij vertelt meer over marketing, het maken van je bedrijfsplan en diverse andere belangrijke zaken om je bedrijfsvoering goed op orde te krijgen. Tijdens de les ontstaan ook geanimeerde vragen/discussies die de les verdiepen.
 

Witvis

Aan het water treffen we Stefan Altena, begenadigd wedstrijdvisser op internationaal niveau en werkzaam bij Svendsen Sport. Hij praat de cursisten bij over met name de dobbervisserij in het witvissen. Het vissen met elastiek, havenvisserij en commercial vissen met de vaste stok, maar ook pellets onder de dobber met een match, het komt allemaal langs en Stefan laat het in de praktijk zien. In een later stadium zal ook het (method)feederen aan bod komen.
 

Karper

De tweede praktijkronde is uiteraard ook aan het water en hiervoor tekent Roelof Schut. Roelof is zeer bekend karpervisser, hoofdredacteur van het prachtige magazine “Spiegel” en docent aan AOC De Groene Welle in Zwolle. Roelof praat ons bij over moderne karper montages en –technieken. Daarnaast neemt hij ons mee in het vak van visgids en vertelt over zaken als natuurbeleving, gastheerschap en regelgeving.
 

Vervolg

De cursus wordt verder vervolgd met een aantal avonden met theorie, gecombineerd met praktijk workshops en nog twee praktijkdagen aan het water. Half juli is de cursus afgerond.
 
Praktijkuitleg aan het water
Praktijkuitleg aan het water

 
Theorieles binnen
Theorieles binnen

 

Deel deze pagina