ZONDAG IN STUDIO VIS TV: HET VERKIEZINGSDEBAT!

24-02-2017 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Weet je nog niet op welke partij jij als sportvisser gaat stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart? Kijk dan komende zondag naar het Studio Vis TV verkiezingsdebat. Onder leiding van Marco Kraal debatteren politici van D66, PvdA, CDA, VVD en VNL over belangrijke thema’s rond de sportvisserij.
Het debat is op donderdag 15 februari opgenomen in restaurant Luden aan het Plein in Den Haag – midden in het hart van de democratie. Te gast zijn Lutz Jacobi (PvdA), Fatma Koşer Kaya (D66), Jaco Geurts (CDA), Rudmer Heerema (VVD) en Jan Roos (VNL). Verder zijn Gerdina Krijger-Van Dijk (HISWA), Daan Verbruggen (professioneel visgids), Marcel Schouten (hengelsportwinkelier) en Fred Bloot (adjunct-directeur Sportvisserij Nederland) aanwezig om de politici het vuur aan de schenen te leggen. Bovendien zijn we in Den Haag de straat opgegaan om te kijken wat sportvissers van de politiek verwachten de komende jaren.

Visstand in Nederland

Het debat is opgedeeld in verschillende thema’s. Het eerste blok is ingeruimd voor misschien wel het belangrijkste onderwerp voor sportvissers: de visstand in Nederland. Actuele dossiers als de erbarmelijke visstand in het IJsselmeer en de problemen rond de overbevissing in het Benedenrivierengebied komen aan bod. Er worden maatregelen besproken en uiteraard wordt er stevig gedebatteerd omdat niet alle politici het met elkaar eens zijn. Belanghebbenden als Daan Verbruggen en Marcel Schouten vertellen bovendien wat de veranderende visstand voor impact heeft op hun werk en inkomen.

Economisch belang

In het volgende blok staan de toeristische én economische betekenis van de hengelsport centraal. Met een jaarlijkse omzet van honderden miljoenen is vissen namelijk ook economisch een serieuze tak van sport. Lutz Jacobi en Fatma Koşer Kaya gaan dieper in op hoe zij vissoorten als de zeebaars voor de sportvisserij willen reserveren. Verder komt ook de waterplantenoverlast op de Randmeren aan bod. In het laatst blok vertellen de vijf politici wat sportvissers kunnen verwachten van hun partij. Als laatste komen de belanghebbenden uit de hengelsport- en watersportsector aan het woord over wat zij verwachten van de politiek de komende vier jaar.
 Herhaling op VISTV.NL
Het Studio Vis TV verkiezingsdebat wordt aanstaande zondag van 9.00 tot 9.55 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl.
 
Aflevering 8 is alweer de laatste uitzending van Studio Vis TV. Maar niet getreurd, want vanaf zondag 5 maart wordt twaalf weken op rij een heel nieuw seizoen van Vis TV uitgezonden. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl.

Deel deze pagina