Openbare trailerhelling Kolk Westerveld Zwolle fors verbeterd

18-12-2016 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Ingmar Boersma
Een goede trailerhelling is belangrijk. Niet alleen om je boot veilig te water te laten maar ook omdat je zodoende comfortabeler kunt werken. De trailerhelling aan de Kolk Westerveld in Zwolle kon eigenlijk al jarenlang dringend een opknapbeurt gebruiken. Dat is deze zomer gebeurd!
 
Grasstenen en paaltjes
Grasstenen en paaltjes

 

Parkeerplaats

De parkeerplaats terplekke is geëgaliseerd. Zeker vlak voor de eigenlijke trailerhelling was dat echt nodig en daar is de verbetering goed te zien. Er is asfalt split gebruikt om de zaak af te werken. Je kunt er dus nu prima met je auto de helling op- en af rijden.
 
Een stevige en veilige ondergrond voor je trailer
Een stevige en veilige ondergrond voor je trailer

 

Trailerhelling

Waar de eigenlijke helling begint zijn gras stenen gelegd om te zorgen voor goede grip voor je banden. De helling zelf liep tot voor kort niet in het water door. Gevolg was dat er gaten in de bodem zaten en de bodem niet stevig genoeg was. Wegzakken van je trailer/boot combinatie was dus het gevolg. Dat behoort nu gelukkig tot het verleden. Er zijn tot een eindje in het water stelcon platen gelegd. Ze lopen zoals gezegd door onder water dus je kunt gerust een eindje het water in rijden met de trailer. Tenslotte is als markering aan weerszijden van de helling een rij paaltjes geplaatst. Je kunt dus in je spiegel prima zien waar de platen beginnen. Daarna heb je nog meer dan voldoende ruimte om een stuk het water in te rijden. Wat ons betreft is het nog niet perfect. Zoals gezegd, een hele verbetering maar jammer is wel dat de platen niet goed gefundeerd lijken te zijn. De eerste verzakking begint al zichtbaar te worden. Wat helemaal super zou zijn is als er naast de rij met paaltjes een steigertje met daaraan hangend enkele autobanden wordt geplaatst. Je kunt dan met je boot traileren, veilig even je boot aan het steigertje vast maken en je trailer rustig weg zetten. In- en uitstappen in de boot is dan veiliger, schoner en ook veel handiger. Hopen dat degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn ook deze aanpassingen nog willen doorvoeren.
 
Maar, laten we niet zeuren. Nu al een hele verbetering en… Deze helling is openbaar! Doe er je voordeel mee.
 
Traileren bij Kolk Westerveld is een stuk makkelijker geworden
Traileren bij Kolk Westerveld is een stuk makkelijker geworden

Makkelijker traileren voor elk soort boot
Makkelijker traileren voor elk soort boot

 

Deel deze pagina