11 DECEMBER: VISMARATHON OP RTL 7

08-12-2016 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Sportvisserij Nederland
Stem je televisie zondag 11 december niet alleen ’s ochtends af op RTL 7 – voor de herhaling van aflevering 10 van Vis TV 2016 waarin Ed en Marco in Oude Meer vissen – maar ook ’s middags om 14.30 uur. Vanaf dan is het namelijk een paar uur lang sportvissen wat de klok slaat op deze zender.
 


Om 14.30 trapt de ‘vismarathon’ af met een half uur durend verslag van de World Predator Classic 2016. Deze grote, internationale roofviswedstrijd werd van 28 juni tot en met 2 juli gevist op het Haringvliet. Vanuit Hellevoetsluis werd er drie dagen lang op roofvis gevist vanuit boten, kajaks en vanaf de kant. Vis TV-presentator Marco Kraal was onder leiding van regisseur Joost van Ginkel – winnaar van drie Gouden Kalveren in 2016 – ter plekke om vanaf het water en de oever verslag te doen van dit unieke evenement.
 

Fish O Mania 2016

Direct daarna begint de uitzending van Vis TV Presents waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op Fish O Mania International. Bij deze jaarlijkse internationale wedstrijd op het bekende parcours van de Cudmore Fisheries in Whitmore nemen topvissers uit de toonaangevende Europese landen het in een directe confrontatie tegen elkaar op. Ons land werd vertegenwoordigd door Jurgen Spierings. Dat deed de Oranje-international voortreffelijk, want hij pakte overtuigend de winst.


 

Studio Vis TV

De sportvismiddag wordt afgesloten met de herhaling van aflevering 8 van de Studio Vis TV-reeks die dit jaar werd uitgezonden. In deze uitzending vertellen Janny Bosman en Jan Kamman over de opmars van de meerval in Nederland, geeft Brian Elward een inkijkje in het vliegvissen op zeeforel langs de Nederlandse kust en strooien Ed Stoop en Juul Steyn met tips & trucs over het vissen in de stad.
 

Even geduld a.u.b.

De komende weken wordt op zondagochtend het staartje van Vis TV 2016 herhaald op RTL 7, maar je hoeft niet lang te wachten op nieuwe sportvisprogramma’s. Zo start op zondag 8 januari de nieuwe reeks van Studio Vis TV. Gedurende acht weken presenteert Marco Kraal iedere zondag om 09.30 uur de enige Nederlandstalige sportvistalkshow. Aansluitend start begin maart het nieuwe, tweeëntwintigste, seizoen van Vis TV.

Deel deze pagina