Visgidsen plein op de Hengelsport- en botenbeurs 2016

26-11-2016 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Ingmar Boersma
Een aantal professionele visgidsen is aanwezig tijdens de Hengelsport- en botenbeurs in Utrecht die van 2 t/m 4 december georganiseerd word. Voor dit doel is in samenwerking met de Snoekstudiegroep Nederland België (SNB) een visgidsen plein ingericht. Het plein en de stand van de SNB zijn direct naast elkaar gelegen.
 
Op het Visgidsen Plein kan de bezoeker terecht bij een aantal professionele visgidsen. Waarom huur je een visgids in? Wat zijn de beste stekken? Wanneer moet ik op welke vissoort vissen? Zomaar enkele vragen die je aan de aanwezige gidsen kunt stellen. Er zijn gidsen aanwezig voor het roofvissen en witvissen in Nederland.
 
Boot Willem Beijeman
Boot Willem Beijeman

 

Willem Beijeman

Willem is met zijn Marcraft visboot, die op een prachtige Vanclaes trailer staat, op het plein. Willem kan je meenemen naar de beste stekken van ons land. Omdat Willem heel centraal woont vist hij daar waar de vis op dat moment gevangen wordt. Hij vist vooral op snoekbaars, maar natuurlijk vangt hij met zijn klanten ook andere rovers. Tenslotte vertelt Willem je op de beurs desgewenst alles over het vissen in Alaska. Hij gidst daar jaarlijks enkele groepen mensen voor het (vlieg)vissen in dit fabelachtige land.
 
Boot Ingmar Boersma
Boot Ingmar Boersma

 

Ingmar Boersma

Ingmar is in de naast gelegen stand van de SNB aanwezig. Ingmar neemt je mee roofvissen of witvissen in de omgeving van Zwolle. In dit schitterende viswater kent hij als geen ander de weg. Snoek is zijn specialiteit maar ook snoekbaars, baars en de veelvuldig rond Zwolle voor komende roofblei of zelfs meerval is een optie. Bijzonder bij Ingmar is dat je ook met hem mee kunt voor de visserij op witvis. Winde, grote voorn of dito brasem in het voorjaar op de Overijsselse Vecht of in het voor- of najaar op de IJssel. Of wat dacht je van een dikke barbeel vanuit de boot? Verder is Ingmar al tientallen jaren actief in de hengelsport en tevens is hij voorzitter van de SNB. Ingmar heeft daarnaast op zeer veel plekken op de wereld gevist dus ook hiervoor kun je met vragen bij hem terecht. Vissen in Australië, Canada, Scandinavië, Zuid Afrika of de Indische Oceaan, zomaar wat voorbeelden waarover je hem van alles kunt vragen.
 
Boot Mike Dijkstra
Boot Mike Dijkstra

 

Mike Dijkstra

Mike is op het Visgidsen Plein met zijn Lund visboot. Hij vist met klanten vooral rondom Amsterdam en de rest van Noord Holland, waar het uitstekend vissen is op roofvis. Vooral snoekbaars is daar een target vis maar natuurlijk vangt Mike er met zijn klanten veel meer dan alleen glasogen. In de zomer kun je bij hem ook terecht voor trips op zeebaars bijvoorbeeld. Mike is begenadigd wedstrijdvisser in de roofvis scene en organiseert tevens trips naar het buitenland.
 
Boot Johan Struwe
Boot Johan Struwe

 

Johan Struwe

Johan is een nieuwe gids in de hengelsport wereld. Nieuw, maar daarom niet minder ervaren. Ook Johan draait al jaren mee. Zijn klanten neemt Johan vooral mee naar de Beneden Rivieren waar hij vist op alle roofvissoorten, inclusief meerval. Johan verzorgt tijdens de beurs samen met de SNB enkele korte presentaties over tal van onderwerpen.
 

Deel deze pagina