De Nederlandse rivier visdagen

18-09-2023 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Ingmar Boersma
Je kon o.a. opstappen op de boot van visgids Herman Schuurman
Je kon o.a. opstappen op de boot van visgids Herman Schuurman
In het weekend van 16 en 17 september vond langs de oever van de IJssel de Nederlandse rieviervisdagen plaats. Een event, georganiseerd door de twee federaties Midden en Oost Nederland. Het festijn speelde zich af bij Bungalowpark de Scherpenhof, tussen Olst en Deventer pal langs de IJssel.
 

Bellyboten in de vijver op het park
Bellyboten in de vijver op het parkDit evenement nam eerdere events als de barbeel dagen en Meerval Mania op en tijdens deze Rieviervisdagen kwamen alle facetten van de hengelsport langs. Witvis, karper, vliegvissen en natuurlijk roofvissen. En daar gaat het voor ons natuurlijk om. Wat dit betreft leek de opzet op die van onze eigen Roofvis Experience. Informatiestands en winkels op de kant, deels buiten, deels binnen en op het water de mogelijkheid om met bellyboten, kayaks en visboten te gaan vissen.
 
De stand van Hengelsport Kruidenier uit Haaksbergen
De stand van Hengelsport Kruidenier uit HaaksbergenOok de VNR deed een duit in het zakje van de verlotingspot met een tweetal lidmaatschappen voor komend jaar en op zondag was ik zelf samen met Bert Kolkman aanwezig. Dat zou met de boot zijn, ware het niet dat Bert een probleem met zijn auto had waardoor we verlaat waren zodat met de boot komen geen zin meer had. Tijdens beide dagen waren ook lezingen van bekende vissers over diverse onderwerpen die uiteraard wel gingen over rivier vissen. Wij schoven aan bij het boeiende verhaal van Volkmar Strikkers over zijn aanpak op roofvis op de rivier.
Helaas viel de opkomst van publiek op beide dagen tegen. Jammer want er is veel tijd en energie in gestoken en het was allemaal prima geregeld. Het lijkt wel of het in deze tijd steeds moeilijker wordt om precies dat te organiseren waar mensen behoefte aan hebben. Nogmaals jammer want gezelligheid regel je nu eenmaal niet digitaal.


de nieuwe visboten van Powerboat
de nieuwe visboten van Powerboat

Deel deze pagina