Dit jaar kiezen we bij Visgids voor Greenpeace als ons goede doel

27-01-2023 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Stichting Visgids


Dit jaar heeft Stichting Visgids Greenpeace uitgekozen als goed doel om eventuele baten aan te besteden. Vrijwel iedereen kent Greenpeace wel. Al jaren strijden ze voor een beter milieu en beelden van vroeger over het tegenhouden van walvis- of zeehondenjagers hebben de meesten van ons wel eens gezien. Maar Greenpeace gaat uiteraard met de tijd mee en doet nog veel meer.
 


Op hun website valt e.e.a. uiteraard te lezen. O.a. worden daar genoemd "Een schoon klimaat, Sterke bossen, uitbannen giftige stoffen en duurzame landbouw".
Maar Eentje springt er voor ons vissers natuurlijk uit en daar specifiek zullen wij onze eventuele opbrengsten (na aftrek van de kosten) dit jaar aan geven. Hieronder een stukje van de site van Greenpeace:
 
Veilige oceanen
Oceanen zijn het prachtige leefgebied van duizenden bijzondere diersoorten. Ze spelen ook een belangrijke rol in het reguleren van het klimaat. Maar de oceanen verkeren in zwaar weer. Van alle visbestanden is 80 procent overbevist, de diepzee wordt vernietigd en prachtig koraal verbleekt. Daarnaast hebben we relatief nieuw, enorm probleem: plasticvervuiling. Gelukkig zijn de oceanen sterk en kunnen ze herstellen. Maar daar moeten we ze dan wél bij helpen.
 
Wil jij mee helpen? Doe dan mee aan één van de activiteiten van Stichting Visgids van dit jaar zoals onze viswedstrijd of andere evenementen en activiteiten.
 

Deel deze pagina