Feedervissen op winde en roofvissen op de IJssel in aflevering 3 VIS TV XL

27-05-2021 | Artikelen | Algemeen | Schrijver: Ingmar Boersma
 
 
Bekijk hier de preview van Vis TV XL
 
 
 
Fans van VIS TV XL kunnen met het weekend in het vooruitzicht alweer uitzien naar het derde deel van dit seizoen. In deze aflevering vissen de presentatoren onder meer op winde aan de Overijsselse Vecht en op roofvis vanuit de boot.
 


 
 
Presentator Marco Kraal, zelf ook een liefhebber van de feeder, deelt de waterkant dit keer met fervent feedervisser Paula Petiet – bekend van het tv-programma De Visvrouwen. Samen vissen de twee aan de Overijsselse Vecht op winde en andere witvis die zich laat verleiden.
 


 
 
 
Presentator Thom Beentjes stapt ter hoogte van Zwolle aan boord bij Jarno Dingerink voor een visdag op roofvis. Driftend over de IJssel legt Jarno uit welke technieken op deze rivier doorgaans het beste werken om soorten zoals snoekbaars aan de schubben te komen.
 
 
 


 
 

Visserijkundig onderzoek

Om meer over het visserijkundig onderzoek op de Zuidelijke Randmeren te leren, laat presentator Daniël Weyers dit keer zijn hengels thuis en stapt hij in Almere Haven aan boord van vissersboot HK174. Emiel Derks van Sportvisserij Nederland en Maikel van Breugel van Sportvisserij MidWest Nederland praten Daniël bij terwijl hij een handje helpt bij het legen van de netten. Presentator Tamme Smit neemt een kijkje bij de familie Ansing, waarvan wedstrijdvisser Ramon het bekendst is maar verder ook bijna iedereen vist. Op de plek waar Ramon ooit leerde vissen, ontmoet Tamme zijn vader, opa en zus terwijl ze gezamenlijk een hengeltje uitgooien.
 
Kijken dus! Aanstaande zondag 30 mei om 09:30 uur op RTL 7.
 
 

Deel deze pagina