Visserij en Water

De mogelijkheden voor een geslaagde visdag in Zwolle zijn enorm.
 

Veel verschillende wateren

In en rond Zwolle liggen zo’n beetje alle watertypen die Nederland te bieden heeft. Rivieren, plassen, polders, stadswater - het is er allemaal en er zwemt ook nog veel en grote vis rond. Grote snoeken, mooie roofbleien, dikke brasems en kneiters van karpers, het zit er allemaal. Zulk goed water zelfs dat de lokale visgids Ingmar Boersma er een film over heeft laten maken, “Visgids Zwolle”. De film is te koop voor € 12,50 excl. Verzendkosten. Bekijk hieronder de trailer van “visgids Zwolle”.


 

Visserij

Robert met een grote roofblei van 76 cm
Robert met een grote roofblei van 76 cm
Voor het vissen heb je diverse opties: vissen vanuit de boot of vanaf de kant, op roofvis of witvis. Ingmar kent voor de diverse visserijen goede stekken en vertelt je hoe en waar je met een grote kans op succes kunt vissen. Snoeken vanuit de boot op het Zwarte Water, de IJssel of de Vecht, maar ook werpend in de polders van Salland of Mastenbroek. Witvissen in het voorjaar op de IJssel of gericht op grote winde in de Vecht. Het zijn enkele voorbeelden van de ongekende mogelijkheden in Zwolle.
 

Roofvis

Ingmar met een grote snoek van het Zwarte Water
Ingmar met een grote snoek van het Zwarte Water
De meest door Ingmar beoefende visserij op roofvis is die op snoek. We vissen vooral veel trollend, maar ook werpen en vissen met de dropshot methode of verticalen kan prima. Naast al het kunstaas vissen we ook regelmatig met aasvissen, zowel slepend als statisch. Als we vanaf de kant vissen zal dit vooral in de polders van Salland en Mastenbroek zijn. Ook streetfishing in de binnenstad of één van de buitenwijken van Zwolle is vooral in de koudere maanden een uitstekend alternatief.
 

Witvis

Ingmar met een joekel van een voorjaars brasem van de IJssel
Ingmar met een joekel van een voorjaars brasem van de IJssel
Witvissen kan met alle bekende methoden, dus bijvoorbeeld met de feeder, vaste hengel of matchhengel. In het vroege voorjaar is gerichte visserij op grote windes op de Vecht prima. Iets verder in het voorjaar en ook in het najaar vissen we succesvol op de IJssel, Vecht en Zwartewater. In de koudere maanden vangen we goed in de stadsgrachten van Zwolle, terwijl in de zomer eigenlijk overal wel een visje te vangen is.

Deel deze pagina