Dieze, Holtenbroek, De Weezenlanden

11-04-2010 | Viswater Zwolle | Stadswater | Schrijver: Ingmar Boersma

wezenlanden300x200 Lengte: Niet exact aan te geven
Breedte: Niet exact aan te geven
Diepte: Tot ruim een meter
Bodem: Overwegend zachte bodem met de nodige troep/afval
Plantengroei: Vooral in de zomer vrij veel plantengroei
Waterkleur: Donker

Visserij
Zoals gebruikelijk is in stadswater, wordt ook hier veelvuldig door de jeugd gevist, vooral op witvis. Dit gebeurt met de vaste stok, maar natuurlijk ook met de werphengel. Ook wordt er, vooral in park De Weezenlanden, regelmatig in de avond en nacht gevist, ondermeer op paling. De roofvis wordt hier ook bevist, alhoewel dit water door zijn geringere omvang vrij snel uitgekamd is. Hierdoor is het voor de mobiele (kunstaas)visserij op roofvis wat minder interessant.

Vissoorten
Over het algemeen komt in de drie wateren vooral voorn voor. Natuurlijk zit er ook brasem en blei en van Dieze en De Weezenlanden is ook bekend dat er forse zeelten zijn gepakt. De roofvisbezetting is vooral beperkt tot baars en snoek, en het formaat van beide soorten is over het algemeen klein tot gemiddeld. Voor wat betreft de roofvis en ook waar het de aanwezige karper aangaat, heeft u de beste kansen in park De Weezenlanden.

Toegankelijkheid
Alle drie de wateren zijn goed toegankelijk en goed bevisbaar vanaf de kant. Dit is tevens de enige optie, omdat een boot totaal niet aan de orde is. Er is altijd wel een gunstig plekje te vinden om vanaf een vlakke grasberm in deze wateren te vissen.

Gerichte Stekinfo
Het is lastig om in de wateren in Holtenbroek, Dieze en Park De Weezenlanden gerichte stekken te benoemen. Niet omdat we dat niet willen, maar simpelweg omdat het water hiervoor te kleinschalig is. We houden het dus op de algemene, clichematige tips: Zoek de vis tegen de rietkragen, onder overhangende takken en bomen en onder of dichtbij eventueel aanwezige bruggetjes.

Route
Holtenbroek: Vanaf de snelweg A-28 neemt u de afrit Zwolle-centrum. Onderaan gaat u linksaf (als u uit de richting Amersfoort komt) of rechtsaf (als u uit de richting Groningen komt). Bij de verkeerslichten gaat u rechts. Dan over de brug en bij de verkeerslichten links. Deze weg rijdt u uit en u bevindt zich in de wijk Holtenbroek met rechts een water.

Dieze: Vanaf de snelweg A-28 neemt u de afrit Zwolle-centrum. Onderaan gaat u linksaf (als u uit de richting Amersfoort komt) of rechtsaf (als u uit de richting Groningen komt). Bij de verkeerslichten gaat u rechts. Dan over de brug en u rijdt door tot u de kruising met de Middelweg bereikt (derde verkeerslichten). U gaat hier rechtsaf en nadat u onder de snelweg bent door gereden ligt het water links van u.

Park De Weezenlanden: Komende vanaf de A-28 uit beide richtingen, de afslag Zwolle Noord nemen. U komt nu onderaan de afslag op de Ceintuurbaan en neemt de richting Raalte (rechtsaf als u uit de richting Amersfoort komt, linksaf als u uit de richting Groningen komt). De Ceintuurbaan volgt u een flink stuk totdat u rechtsaf de Hortensiastraat op gaat. Na enige tijd komt u over een brug die u over het Almelose Kanaal brengt. Direkt na de brug is een kleine parkeergelegenheid aan uw rechterhand. Hier zet u de auto neer en loopt via de kinderboerderij naar het park.
 

Deel deze pagina