Peter & Peter in de herkansing

23-09-2019 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Begin juni van dit jaar visten we met Peter en zijn vismaat Peter. Nee, geen gein. Door de hoge temperatuur besloten we toen om van een hele dag een halve te maken en de andere helft later dit jaar in te halen. Dat is nu een feit.
 
Het weer is wederom stralend. Niet goed op papier maar de tijd van het jaar, september/oktober is dat zeker wel. Om negen uur starten we vol goede moed. De beide Peters vissen met echt snoek-aas zoals de Salmo Fatso, diverse grote shads, de Rapala Super Shadrap en ook hangt er nog even een Westin Tommy the Trout aan de speld.
 
Snoek
Tot een uur of tien, half elf, is er best de nodige aktie. Een viertal snoeken bijt aan waarvan er helaas maar eentje lang genoeg blijft plakken om het net in te komen en even te poseren. De rest weet zichzelf door kopschudden en/of wild springen te onthaken.
 
Peter met een leuke snoek
Peter met een leuke snoek

 
Ook nog wat baars
Zelf vis ik recht achter de boot in het schroefwater mee met een Salmo Hornet en weet ik een aantal baarzen te foppen. Geen schokkend grote vissen deze keer maar ze zijn actief. Wat opvalt is dat na zeg half elf de activiteit er helemaal uit gaat. Geen aanbeten meer, geen vangsten. Niet met snoek, maar zelfs niet met de altijd betrouwbare baarzen. We vissen tot ruim 13:00 uur waarna we deze halve dag er op hebben zitten.
Ondanks de toch wat tegenvallende vangsten hebben we een schitterende ochtend op het water gehad.
 

Deel deze pagina