Tropisch warm roofvissen

06-06-2019 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Een paar weken terug werden wij gebeld door Peter. Hij wil graag een dag komen trollen, vooral op snoek. Dat kan natuurlijk, trollen is onze specialiteit. Het is aanvankelijk lastig een goede datum te prikken maar uiteindelijk is het gelukt. Zondag 2 juni gaat het worden.
 
Wat dan nog niemand weet is dat het die dag de eerste tropische dag van het jaar is. Dat wordt wel duidelijk een dag of twee, drie van tevoren. Omdat ik de dag er voor nog een visdag gepland heb besluit ik de afspraak te laten staan en te zien hoe het zich ontwikkelt.
 
Halveren
Op zaterdag 1 juni ben ik met Belgische klanten op het water. De temperatuur is nog niet zo hoog. Het water begint al wel lekker op te warmen. De dieptemeter geeft al gauw richting 21 graden aan, een grens voor ons om wel of liever gezegd, niet, te gaan roofvissen. Ik bel Peter en overleg met hem. In goed overleg besluiten we om de geplande hele dag vissen terug te brengen naar een halve dag. We vissen dan de ochtend en gaan als het echt warm wordt van het water.
 


 
Moeizaam
Ondanks de best goede vangsten van de dag er voor lukt het deze zondag maar heel lastig om vis aan boord te krijgen. Zelfs met de altijd betrouwbare Salmo Hornet komt uiteindelijk slechts één baars binnen. We pakken ook nog een snoek, bij het scheiden van de markt zullen we maar zeggen. We vangen hem tegen 13:00 uur. Tja, het kan niet altijd feest zijn en dit soort moeizame dagen verklaart weer eens dat onze hobby vissen heet en niet vangen.
De heren hebben nog minstens een halve dag vissen in te halen en dat gaan we doen in een periode dat de warmte hopelijk geen spelbreker zal zijn.
 

Deel deze pagina