Leuk roofvissen met leuke Belgische gasten

04-06-2019 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is zaterdag 1 juni als wij bij visgids een Belgisch echtpaar aan boord mogen verwelkomen. De planning begint al een tijdje eerder. Ik rijg per mail een verzoek om te gaan vissen in nationaal park De Weerribben. In deze tijd van het jaar staat het daar echter vrij vol met planten, is het er erg druk met toeristen en scheepvaart en wordt het vissen daar dus lastig.
 
De eerste snoek van de dag
De eerste snoek van de dag

 
Ik adviseer hen dus om daar niet of in elk geval niet in deze tijd heen te gaan. Het “weekendje weg” is echter al gepland. Als dan ook nog blijkt dat Edith en Stefan in Dalfsen logeren, vlakbij Zwolle wordt mijn suggestie om in Zwolle te gaan vissen in dank aanvaard.
 

Prachtig weer

Het zal dit hele weekend prachtig weer worden. Zaterdag mooi weer maar zondag zelfs tropisch warm. Nu, zaterdag, hebben wij nog wel redelijk wat bewolking wat wel helpt om het niet al te warm te maken. Ook voor de vangst helpt zoiets wel, want strak zonnig en tropisch warm klinkt niet als een goed vis weertje. De verwachtingen qua vangsten zijn dan ook gematigd positief. Na de gebruikelijke “huishoudelijke mededelingen” steken we van wal.
 

Snoek als eerste

Om van de nul af te komen is het altijd wel lekker om met klein aas, meestal de Salmo Hornet, te proberen wat baars aan boord te krijgen. Een hengel met Hornet gaat dan ook standaard te water. Daar naast brengen we nog twee hengels met wat meer “snoek-aas” in stelling. Tot ieders verrassing duurt het niet lang voordat de eerste aanbeet volgt. Het blijkt een flinke vis te zijn. Naar later blijkt zelfs al direkt de grootste van de dag. Met een flinke 90+ snoek poseren is iets waar je mee thuis kunt komen. Stefan is er dan ook dik tevreden mee. Zijn vrouw Edith, die nog nooit gevist heeft, moet er ook “aan geloven”.
 
Edith werpt zich in de strijd
Edith werpt zich in de strijd

 
De vangst van Edith
De vangst van Edith

 

Baars en nog meer snoek

Gaandeweg de dag komen de nodige baarzen en ook nog een aantal snoeken aan boord. Daar zitten best nog mooie exemplaren bij. O.a. een dikke 35 cm baars en 85 cm snoek. Ook Edith blaast haar partijtje goed mee. Even is Stefan bang dat Edith hem met een vangst van een snoekbaars zal verrassen. Dat zou geen punten scoren omdat Stefan zelf graag nog eens een snoekbaars wil vangen. Iets wat hij nog niet geregeld heeft. Iets voor een volgende keer?!
 
Al met al was het een uitermate gezellige en geslaagde dag met leuke vangsten. Zowel de aantallen als het formaat mocht er vandaag zijn.
 
 
Een mooie baars voor Stefan
Een mooie baars voor Stefan

 
De laatste mooie 80'er van de dag
De laatste mooie 80'er van de dag

 

Deel deze pagina