Grand slam en de eerste magische snoek van het seizoen

29-05-2019 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is zaterdag 25 mei. De laatste zaterdag van mei en dus opening van het roofvisseizoen in ons land. Vroeger, heueueueul lang geleden, hadden wij de traditie om dan het seizoen ook te openen met enkele vrienden. Door allerlei omstandigheden lukte dat de afgelopen jaren niet meer. Maar dit jaar kon het weer eens.
 
Deze keer met Bert. Al vroeg is hij  bij me en we rijden naar de boot. Alles inladen want, ook weer door omstandigheden, heb ik al sinds november niet meer kunnen vissen. Spullen inladen, boot traileren en we gaan het water op. Het is nog heerlijk stil als we beginnen met vissen. We beginnen vandaag rustig aan om de boel eerst weer eens op te starten.
 

Nieuwe spullen

Het afgelopen najaar heb ik voor Visgids enkele nieuwe hengels, molens en lijn gekocht die ik nu pas kan proberen. Tevens heb ik nog wat kunstaas liggen dat door Timo Oosterveen is gekleurd en een Fatso 14 waar Derk van der Molen een ratel in heeft geplaatst. Die aasjes moeten er eerst maar eens aan. Maarja, de Hornet mag natuurlijk niet ontbreken al is het maar voor het gevoel om eerst van de nul af te komen.
 
Een vette baars van een eind in de 40 cm.
Een vette baars van een eind in de 40 cm.

 

Baars en meer…

Die Hornet levert gewoontegetrouw al vrij snel weer baars op. Ook Bert, die met de Hornet nog niet veel geluk heeft gehad tot nu toe, vangt vandaag erg leuk met dit aas. In de loop van de dag komt er een aantal baarzen binnen dat dik in de dubbele cijfers gaat. Er zit ook een echt heel moi exemplaar bij van een eind in de 40 cm. Dat mag je met recht een dikke baars noemen. Maar gaandeweg de dag pak ik op de Salmo Hornet ook nog een snoekbaars en twee roofbleien.
 
Bert met een mooie snoek van 85 cm.
Bert met een mooie snoek van 85 cm.

 

Ook mooie snoek

Natuurlijk proberen we vandaag ook snoek te vangen. Daarvoor zet ik de nieuwe hengels van Patriot in. Eentje in de steun, een nieuwe stok van 330 cm en een hand hengel van 260 cm. Beide hengels bevallen prima. Hier aan vissen we de Salmo Fatso 14 en een Salmo Giant Chubby. Omdat beide azen het gaande weg de dag prima doen zie ik geen noodzaak ze te wisselen. Samen met de Hornet is het dus voor mij een echte Salmo dag vandaag. De eerste snoek meldt zich al vroeg in de ochtend en de hele dag door blijft er aktie komen. Meestal exemplaren van zo in de 60-70 cm maar dan volgt er eentje van 85 cm. Een mooie vis. Aan het einde van de ochtend haak ik iets groters. Alle hengels binnen? Ja, alles opgeruimd. Ik ben er even druk mee want de vis is echt behoorlijk sterk vandaag. Na een mooie dril waarbij de vis nog onder de boot probeert weg te komen, komt deze snoek ook boven. Landen en dan op de foto. Deze gaat richting de meter of er iets overheen. Nou, dat is inderdaad gelukt. De eerste magische snoek van het seizoen is binnen en dat direkt op de eerste dag van het seizoen. Laat de rest maar komen!
 
De eerste magische snoek van dit seizoen
De eerste magische snoek van dit seizoen

 

Deel deze pagina