Leuke vangsten op de Overijsselse Vecht

02-10-2018 | Vangstverslagen | Roofvis | Schrijver: Ingmar Boersma
Het is zondag 30 september als we Mark en Vincent te gast hebben bij Visgids Zwolle aan boord. Al deze zomer maken we de afspraak. Mark belt en hij wil graag vissen op de Overijsselse Vecht.
 
Samen met zijn vader heeft Mark al eens in de Vecht gevist. Ze waren toen op een camping en vonden de Vecht zo’n mooi water dat ze er graag meer over willen weten en ook eens vanuit een boot willen vissen. Vandaag besteden we dan ook aan roofvissen maar ook aan uitleg geven en stekken aanwijzen om mogelijk nog eens vanaf de kant te gaan witvissen.
 
Starten
We beginnen bij het opstap punt aan het Zwarte Water. Nadat wij de boot getrailerd hebben varen we naar de afgesproken plek waar Mark en Vincent al staan te wachten. Het is prachtig zonnig weer en we hebben er allemaal zin an. Na de gebruikelijke “huishoudelijke mededelingen” en administratie zoals de dagvergunning voor vandaag, beginnen we eerst met klein aas om “van de nul af te komen”.  Dat lukt al snel met een leuke baars op de Salmo Hornet.Klein en groot aas
We blijven gedurende de dag klein aas aan tenminste één van de hengels houden want af en toe een baarsje is natuurlijk hartstikke leuk. Maar aangezien de mannen ook wel wat groters ambieren knopen we er ook groter aas aan. Grote shads zoals de Bulldawg of hardbaits zoals Fatso’s, een Spro BBZ of een Pike Fighter. Uiteindelijk werkt van alles vandaag want de vangsten worden leuk.
 
In de dril met een Snoek
In de dril met een Snoek

Een mooie Vecht Snoek
Een mooie Vecht Snoek

 
Snoek en baars
Er komen nog enkele baarzen binnen en we mogen vandaag een paar mooie snoeken vangen. Een aantal zo rond de zestig, zeventig cm maar ook een paar mooie tachtigers komen binnen boord. Tegen het einde van de dag komt er zelfs een echt mooie dame langs van net geen meter. Met 97 cm kun je hier echter wel “mee thuis komen”.
De topper van vandaag; een net-geen-meter-snoek
De topper van vandaag; een net-geen-meter-snoek
   De mannen vinden het prachtig en dat is het ook natuurlijk. Geweldig weer, gezellig en dan ook nog leuke vangsten. We hebben vandaag dan ook weer een heerlijke dag op het water gehad. We visten zoals gezegd voornamelijk op de Vecht en deden daarbij ook de aangrenzende kolken “Het Nieuwe verlaat” en de “Berkumerkolk” aan. In die laatste kolk pakten we ook nog een van de snoeken, net tegen een stuk ondiepte aan. Maar ook op het Zwarte Water konden we nog wat vangsten bijschrijven.
 
Bij de kolk Het Nieuwe Verlaat
Bij de kolk Het Nieuwe Verlaat

Een mooie afsluiter met deze dikke tachtiger
Een mooie afsluiter met deze dikke tachtiger

 

Deel deze pagina